În sfârșit! Amenajarea drumului dintre Timișoara și Moșnița se va realiza! Care este costul lucrărilor?

Pentru asigurarea unei legături alternative între Timişoara şi localitatea Moşniţa, în special spre zona de nord a localităţii, unde sunt intens dezvoltate zone rezidenţiale, se va amenaja un drum între Calea Moşniței din municipiul Timişoara şi drumul comunal DC 149 (Timişoara-Moşniţa Veche-Bucovăţ ), denumit şi Drumul Boilor.

Drumul de pământ va fi în sfârșit asfaltat în totalitate, lucrarea fiind multă vreme blocată din cauza lipsei avizului de Mediu. Problema a fost soluționată ulterior după ce primarul Nicolae Robu a precizat că va face plângere penală, iar Primăria Timișoara a organizat o licitație publică, câștigată de Super Construct, în asociere cu alte firme.

Iată-ne în sfârșit pe șantierul Drumului Boilor, șantier pe care de câțiva ani ne tot străduim să îl deschidem și până acum, nu am fost în măsură să o facem. Am explicat pe parcurs care a fost cauza, nu am fost în posesia terenului de pe traseul acestui drum. Comuna Moșnița Nouă și-a făcut partea sa de acum trei-patru ani chiar și în curând, când vom finaliza și noi lucrările, vom oferi noilor cetățeni ai comunei Moșnița Nouă și timișorenilor o alternativă la drumul actual, drum extrem de încărcat. Noi vedem aici, în jur, o mulțime de case, ceea ce arată că s-a produs o dezvoltare foarte puternică a comunei Moșnița Nouă, are o mulțime de noi cetățeni care evident, susțin dezvoltarea Timișoarei”, declară edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Lungimea totală a drumului este de 1.964 m, iar lucrările cuprind: amenajarea carosabilului cu două benzi de circulație, amenajarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete și a spațiilor verzi, dar și realizarea a trei podeţe.

Știu că ați depus eforturi mari până am ajuns ca acest amplasament să fie predat. Am contribuit și noi, comuna, și eu ca și primar cât am putut la aceste eforturi. Într-adevăr, pentru Moșnița este un drum de acces foarte prioritar vis-a-vis de legătura cu Timișoara, deoarece, după cum știm, s-ar putea ca în curând să avem și legătura de extindere la patru benzi cu Moșnița Nouă și clar acest drum va fi un drum folosit foarte multe de către locuitorii comunității din Moșnița (…)  Știm că investiția Primăriei Timișoara este una frumoasă, e un proiect foarte amplu, cu piste de biciclete, cu trotuare, cu iluminat”, spune Florin Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă.

În ceea ce privește datele tehnice, lățimea pe partea carosabilă este de șapte metri, iar lățimea trotuarelor și lățimea pistelor pentru bicicliști de un metru jumătate. Lucrările noi pentru realizarea reţelelor de utilităţi constau în canalizare în sistem separativ, alimentare cu apă, canalizare menajeră şi pentru ape pluviale, instalaţii electrice şi corpuri de iluminat economice. Valoarea lucrărilor este de 13,7 milioane de lei, iar durata contractului este de opt luni.