Medicamente doar o dată la trei luni!

Aceasta este una dintre urmările introducerii rețetei electronice. Reglementarea devine obligatorie de la 1 ianuarie 2013.  Până atunci, din luna august, medicii trebuie să înceapă să își intre în ritm.

De la data de 1 august, medicii de familie trebuie să înceapă să elibereze rețete electronice. Până la sfârșitul anului vor mai putea elibera însă, și rețetele clasice.  Principala urmare a introducerii acestui nou sistem de prescripție este că bolnavii cronici pot primi rețetă doar o dată la trei luni, ceea ce înseamnă că pacienții trebuie să își cumpere medicamente pentru toată această perioadă.

”Consultațiile pentru pacienții cronici care se plătesc de către Casa de Asigurări se vor face odată la trei luni, nu în fiecare lună. Pacientul trebuie să înțeleagă că pe boala cronică, plata către medic se face odată la trei luni. Asta a fost decizia Ministerului Sănătății. Există însă posibilitatea apariției unei alte afecțiuni în decursul celor trei luni.
Cu acceptul Casei am stabilit să eliberăm rețetă sau bilet de trimitere pentru pacientul care necesită o altă consultație în cele trei luni”, a spus Maria Preda, președintele Asociația Medicilor de Familie din Caraș-Severin.

Cei care necesită alte consultații în această perioadă, se vor putea prezenta la medic, dar numai cu boli acute sau subacute. Deși medicii pot consulta prin lege, numai 20 de pacienți pe zi, există, totuși, și o prevedere contractuală prin care numărul bolnavilor tratați poate crește.

Aceasta îi vizează însă, doar pe bolnavii cronici și este contracost. Metoda, însă, nu este nicidecum benefică pacienților. Asta pentru că cei care nu își permit să își cumpere tratamentul pentru întreaga perioadă nu vor avea nici bani pentru consultații suplimentare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/