Dreptul European, premieră la Eftimie Murgu

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa îşi deschide, din nou, porţile pentru absolvenții de liceu, dar şi pentru masteranzi. Timp de o săptămână se desfăşoară prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2012-2013.

În cadrul universităţii reșițene sunt scoase la concurs locuri pentru studii de licenţă şi de masterat. Sunt disponibile 1.200 de locuri pentru studii de licenţă. Dintre acestea, 350 sunt fără plată şi 451 sunt cu taxă, asta  pentru învăţământul la zi. Pentru cel de la distanţă sunt disponibile 300 de locuri cu taxă.

Noutatea din acest an universitar o reprezintă înfiinţarea unei noi specializari, şi anume, Drept European şi Internţional, care de altfel este şi singura specializare unde este necesară o probă de admitere. Dreptul European şi Internaţional  a putut fi integrat în aria curriculară a Universităţii „Eftimie Murgu” după trei ani de luptă cu oficialii de la Bucureşti. Pe tot parcursul admiterii se vor afișa rezultate cu privire la situaţia celor înscrişi.

Ca întodeauna de când existăm, toate programele de studiu oferite de Universitatea din Reşiţa, indiferent de nivelul şi formă, sunt organizate conform legii. Ceea ce aducem nou în acest an universitar este un program de studii în domeniul drept. Este vorba despre Drept European şi Internaţional, pentru care organizăm în această perioadă prima sesiune de admitere şi va fi lansat în luna octombrie”, a precizat rectorul universitar Doina Frunzăverde.