Lotul 1 din Timișoara – Dumbrăvița – Autostrada Vestului, încă în aer. Ping-pong între CJT și PMT cu stâlpii de troleibuz

Reprezentanții CJ Timiș spun că sunt în continuare sub semnul întrebării lucrările de pe tronsonul 1 al drumului care leagă Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița. Anunțul a fost făcut în contextul în care CJT a lansat licitația pentru găsirea unui constructor pentru lotul 2 al DJ 691.

„Vom relansa licitația pentru reproiectarea la tronsonul 1. Dacă toate lucrurile merg bine, ar trebui să avem noul proiect tehnic în primăvară și atunci să obținem toate avizele de la ADR Vest pentru demararea procedurii de licitație și pentru tronsonul 1. Până când se va obține și un constructor, ne așteptăm ca lucrarea de pe tronsonul 2 să fie aproape finalizată. Nu e o lucrare foarte complicată, să torni asfalt pe drum drept și să pui niște stâlpi, de aceea 6 luni de zile este un termen rezonabil. (…) Primăria Timișoara nici până acum nu ne-a predat acei stâlpi. Cum poate orice constructor să lărgească un drum la 4 benzi, cu stâlpii în mijlocul zonei unde trebuie săpat și extins drumul respectiv? Pur și simplu nu înțeleg.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Se caută constructor pentru lărgirea drumului spre A1

Este vorba despre liniile de troleibuz care se află pe teritoriul comunei Dumbrăvița, dar care aparțin Municipiului Timișoara. Administratorul public al județului, Marian Vasile, spune că primăria nu a semnat încă acordul pentru mutarea acestora.

„În vară ne-am întâlnit cei 3 parteneri (…), am convenit cum să arate protocolul. Am convenit, am semnat după aproximativ o lună, cu eforturi, minuta, astfel încât să știm ce facem de acum încolo. Urmau să fie emise hotărâri de CL și CJ pentru a adopta acest protocol și în toamna acestui an am primit niște mesaje contrare din partea Primăriei Timișoara care spunea că nu mai dorește acest protocol și nu înțelege ce rost mai are. Domnul viceprimar Ruben Lațcău, el a fost reprezentantul desemnat al primăriei, el a venit la negocieri. Le-am dat la pachet modelul de proiect de hotărâre pe care îl avem noi, doar sa completeze niște date ce țin de ei și să îl bage în plenul CJT. Deși am insistat, nu s-a întâmplat mare lucru. Sperăm că văzând că suntem foarte dornici sa mergem mai departe cu proiectul, apetența celor doi primari va fi mai mare. Stâlpii aparținând Municipiului Timișoara, am putea avea o problemă, pentru că nu putem intra cu utilajele pe proprietatea altcuiva.”, a declarat Marian Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Ruben Lațcău: O minciună ordinară

Redăm reacția oferită de viceprimarul Ruben Lațcău, la solicitarea expressdebanat.ro, la afirmațiile făcute de administratorul public al județului Timiș:

„E o minciună ordinară și e o altă minciună ordinară pe care administrația Nica – Vasile o promovează pe subiectul ăsta. Cred că după doi ani de zile este clar pentru toți timișenii cât efort a depus CJ pentru acest drum care conectează Timișoara de autostradă, prin Dumbrăvița. Noi avem un parteneriat, un proiect aprobat, valabil, autorizat, CJ-ul este partenerul principal care trebuie să îl implementeze, proiectul conține lucrări de utilități și el trebuie pus în operă așa cum a fost asumat. Faptul că CJ de doi ani se împiedică de pași imaginari, își dau cu stângul în dreptul din 5 în 5 metri, găsesc constant motive pentru care nu pot să lucreze, nu pot să facă, nu pot să meargă înainte, e o chestiune pe care nu am cum să o comentez. Sper doar că dincolo de toate aceste tentative constante pe acest proiect de a găsi vinovați imaginari, sper totuși că măcar în ceasul al 12-lea înțeleg importanța acestui proiect și vor relua lucrările. (…) Avem finanțare europeană aici și foarte probabil se vor pierde zeci de milioane de lei, bani europeni, din cauza acestui tandem magic Nica-Vasile. Iar Primăria Timișoara îi sprijină cu tot ce au nevoie, dar suntem la o limită cu ceea ce putem să facem noi, dat fiind că acest partener nu implică Primăria Timișoara, noi nu suntem anunțați nici când se reziliază, nici când se anulează, nici când se reia, nici când se licitează și ca atare este foarte complicat să putem ține pasul cu toate poveștile pe care domnul Marian i le spune domnului Nica pentru a justifica de ce de doi ani de zile nu sunt capabili să reia aceste lucrări.”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.