Se caută constructor pentru lărgirea drumului spre A1

santier drum dumbravita

Consiliul Județean Timiș caută constructor pentru lărgirea la 4 benzi a drumului care leagă Timișoara de autostrada A1, prin Dumbrăvița și Giarmata. Licitația a fost lansată, după ce contractul a fost reziliat în primăvară.

Contractul are o valoare de 63 de milioane de lei, fără TVA, și finanțarea a fost aprobată încă de acum 5 ani. Firmele interesate de „Modernizare DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A”, se pot înscrie până în 28 decembrie.

„Prin prezentul contract vor fi realizate urmatoarele tipuri de lucrări: lărgire la patru benzi a drumului pe lungimea de 7,175 km, piste de biciclete pe lungimea de 5,882 km, racordarea cu străzile laterale și amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea sensurilor giratorii, dispozitive de scurgere a apelor, elemente de siguranța circulației, iluminat în sensurile giratorii, amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată, relocarea rețelelor de gaz, relocarea liniilor electrice LEA/LES”, aflăm din caietul de sarcini.

Lucrările ar trebui să înceapă în martie 2023 și, potrivit CJ Timiș, ar trebui să dureze 6 luni.

Vă amintim că antreprenorul care primise, anul trecut, contractul, a făcut doar 30% din lucrări. Cum nu a înaintat, autoritățile au decis să rezilieze contractul.