Loredana Cimpoieru, o speranță a atletismului caransebeșean

Atleta Loredana Cimpoieru, de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, se numără printre laureatele anului 2015. Sportiva care va împlini 17 ani pe 12 ianuarie ocupă locul 5 în Top Sport Caraș-Severin 2015.

Rezultatul obținut anul trecut la Festivalul Olimpic al Tineretului European a propulsat-o pe Loredana Cimpoieru în ierarhia celor mai buni sportivi cărășeni din 2015. Locul 5 obținut în competiția de la Tbilisi, în proba de 1.500 de metri, cu timpul de patru minute, 42 de secunde și 79 de sutimi putea fi însă mai bun dacă în Georgia s-ar fi aflat alături de sportivă și unul dintre antrenorii de la CSS Caransebeș. Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns antrenorul Cristian Dragomir: „Loredana Cimpoieru a luat locul 5 la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Din păcate, nu am fost nici eu, nici Marian Enache cu ea. Probabil că ar fi venit în zona de medalii, dar așa s-a întâmplat. Eu am condus delegația României la Mondialul de la Cali, nu puteam să mă opun deciziei Federației Române de Atletism. În Columbia a fost o deplasare grea și s-au bazat pe experiența pe care am acumulat-o de-a lungul anilor și așa s-a întâmplat ca Loredana Cimpoieru să meargă singură la Tbilisi, la FOTE.“

Cristian Dragomir, aflat pe locul al doilea în clasamentul antrenorilor cărășeni pe anul 2015, este însă mulțumit de rezultat obținut de Loredana Cimpoieru la FOTE și crede în ascensiunea sportivei care beneficiază și de o bursă olimpică. „În Georgia a obținut totuși un rezultat destul de bun. Are deja realizat baremul de participare pentru Campionatul European din 2016, care se va desfășura tot la Tbilisi. Este campioana națională en titre la junioare I, adică sportive până în 19 ani, cu toate că nu are nici 17 ani. Deține una dintre cele mai bune performanțe europene și mondiale în proba de 1.500 m, deci a făcut ceea ce a trebuit“, a mai precizat antrenorul Cristian Dragomir.