Locuri speciale pentru deșeurile biologice la Anina. Care sunt condițiile obligatorii?

Schimbările climaterice, explozia demografică și restrângerea arealului animalelor sălbatice a făcut ca riscul pandemic să crească exponențial. În acest sens se pot aminti: gripa aviară, pesta porcină și, mai nou, virusurile SARS cu transmitere de la animal la om și invers.

Având în vedere că, pe raza UAT-urilor, foarte mulți oameni aruncau cadavrele animalelor în diferite locuri, fapt care sporea riscul declanșării unor epidemii, aleșii locali au încercat să transpună la nivel local prevederile art. 3 din OG nr. 24/2016 privind organizarea și desfășurarea activității de neutralizare a deșeurilor de origine animală prin care se interzice abandonarea, îngroparea sau depozitarea deșeurilor de origine animală în alte condiții decât cele stabilite de legislația în vigoare.

Cu ocazia celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Anina, reprezentanții partidelor politice au identificat și aprobat un loc special amenajat pentru îngroparea deșeurilor biologice în condiții de legalitate și siguranță, mai exact în zona Ponor.

leader board 728 x 90 px

La identificarea locului special amenajat s-a ținut cont de următorii factori:

– să existe suficient pământ la suprafață pentru acoperirea locației;

– să fie asigurat drenajul apei;

– vântul dominant să bată în direcția unor zone nepopulate și fără exploatații de animale receptive;

– să fie asigurat accesul rapid și ușor la căile de transport;

– locația să fie într-o zonă accesibilă publicului, iar, în final, terenul urmează să fie împrejmuit cu gard, stâlpi de beton și plăci indicatoare.

Sursa foto principal: timpolis.ro.