Locul I la concursul național „Hexagonul Facultăților de Drept”, câștigat de studenții din vestul țării

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a situat pe locul I în clasamentul general național, în urma participării la cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului, „Hexagonul Facultăților de Drept”, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al.I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău).

Competiția s-a desfășurat în perioada 17-20 aprilie la București și a inclus atât trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional), cât și 4 probe sportive (fotbal, street-ball, tenis de masă, șah).

Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la două dintre cele trei probe științifice („Drept constituțional” și „Drept penal”) și locul III la proba de „Drept civil”. La probele sportive, studenții Timișoarei s-au situat pe locul al II-lea la fotbal, locul al III-lea la tenis de masă, locul al IV-lea la street-ball și locul al V-lea la șah. Pregătirea echipelor pentru probele sportive a fost coordonată de dl. prof.univ.dr. Florin Moțiu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Prin rezultatele obținute, studenții Facultății de Drept din Timișoara mențin tradiția reușitei, înscriindu-se astfel în linie ascendentă la participarea din ultimii ani la „Hexagonul Facultăților de Drept”, în ultimii 6 ani facultatea ocupând 3 locuri II și 2 locuri III în clasamentul general al competiției, iar la ultimele ediții situându-se pe podium la toate probele științifice.

Acest rezultat victorios confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România, adăugându-se și performanțelor deosebite obținute de echipele facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului și drept internațional public.

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a fost alcătuită din: Daniel Cârstean, Ioan Rusalim Povăliceanu (Drept constituțional); Ionela Bleahu, Flavius Diblaru (Drept penal); Sena Birgean, Alexandra Modrea (Drept civil); Dan Bădeț, Emanuel Nicolae Carabenciov, Dorel Adrian Crăciunescu, Gabriel Nino Găvruță, Igor Jivcovici, David Robert Nicorici, Robert Radu Schmidt, Adrian George Simescu, Radu Cristian Stoica (fotbal); Bianca Vaida, Ana Maria Preda, Maria Carina Murariu, Roxana Oprea, Georgiana Sabina Marinca (street-ball); Sorin Bîzu (tenis de masă); Horia Berariu (șah).

banner 970 x 250