Acuzele aduse la jumătatea lunii decembrie foștilor directori ai UCMR, Adrian Chebuțiu și Adrian Preda, le-au reamintit reșițenilor, dar și angajaților uzinei de faptul că obiectivele pentru care au trudit părinții și bunicii lor au ajuns în posesia a două persoane cu o moralitate îndoielnică.
Unicul muzeu în aer liber din România, cel al locomotivelor din zona Triaj, a fost înstrăinat din domeniul public și a ajuns în mod suspect în patrimoniul unui ONG, prezidat într-o formă sau alta de apropiații familiei Chebuțiu. La un moment dat, chiar s-a pus problema ca una dintre locomotive să părăsească parcul și să fie expusă în alte zone ale Europei, aspect care a generat reacții pe plan local.
Odată cu noul dosar, instrumentat de procurorii DNA, oficialii municipalității se gândesc la recuperarea parcului de locomotive. În cazul în care acest lucru nu va fi, totuși, posibil, reprezentanții administrației publice locale sunt deciși să ia măsuri.
„La Primăria Reșița, există un protocol, semnat în 1972, privind cele 15 locomotive fabricate la noi în oraș și încă una la Budapesta. Toate, împreună, valorează zeci de milioane de euro. Vă pot asigura de faptul că indiferent cine va administra acest muzeu, nicio locomotivă nu va părăsi orașul. Nu vreau să dau naștere unui conflict, dar și locomotivele, și debarcaderul, și alte obiective au plecat din UCMR și acum sunt administrate de alții”, a declarat Mihai Stepanescu, edilul-șef al Reșiței, pentru Express de Banat.
Prejudiciu de milioane
Acuzaţi de o pleiadă de infracţiuni prin care au devalizat uzina reşiţeană, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au solicitat să fie cercetaţi în stare de libertate, însă planul lor a eșuat. Procurorii DNA au arătat cum cei doi au lăsat, practic, UCM Reşiţa, unul din cei mai mari angajatori ai judeţului, fără o mare parte a patrimoniului. Prejudiciul creat depăşeşte zece milioane de euro. Consecinţele sunt însă mult mai grave, deoarece uzina reşiţeană a ajuns în insolvenţă şi sute de oameni şi-au pierdut locurile de muncă.
Și la acest capitol municipalitatea este îngrijorată că în lunile următoare angajații uzinei s-ar putea muta din societate pe treptele primăriei pentru ample mișcări de protest. În tot acest timp însă, membrii Guvernului încearcă să găsească o soluție prin care statul să devină acționar majoritar al uzinei reșițene. Aceasta ar mai fi, practic, singura salvare a municipiului de pe Bârzava.
Fondurile europene vor transforma, în următorii ani, taberele școlare din regiunea de Vest, lăsate în paragină de ani buni. Programul Regional Vest alocă până la 3 milioane de euro pentru...
Medicii, la datorie, și de această dată. Sunt asigurate gărzi, până în zori, de sărbători!
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281
`Unicul muzeu în aer liber din România“, afirmatie neadevarata fiindca in Romania mai exista un muzeu de locomotove cu aburi la SIBIU!!
“Muzeul Locomotivelor cu Aburi din Sibiu a fost inaugurat in 1994 si prezinta 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi fabricate intre anii 1885 – 1958. Expozitia muzeului este amenajata in AER LIBER si se afla pe Str. Dorobantilor nr. 22 Sibiu, langa gara CFR Sibiu.
Muzeul gazduieste exponate ale uzinelor constructoare de masini:
Domeniilor RESITA (7 locomotive din anii 1933, 1936, 1937, 1938,
1941, 1952, 1958),…..“
Oana, daca te informai de la Paula filozof ramaneai…A se vedea site-ul
http://www.i-tour.ro/muzeul-locomotivelor-cu-abur-din-sibiu/
LA MULTI ANI !
Domnule Fuchs. Va respect si va stimez ca de fiecare data, pentru ca sunteti singurul care mai are curaj sa ne prezinte realitatea. Nu va suparati pe aceasta Oana din Banat si pe toti colegii ei care nu de mult timp erau 24 ORE, iar acum sunt de o moralitete indoielnica, pentru ca au uitat cand IONA primea bani de la UCMR sa le plateasca salariile de jurnalisti, erau primiti la masa celor doi cu moralitate indoielnica, se plimbau cu avionul prin Austria, Germania pe banii UCMR-ului si faceau reclama pozitiva la raliurile din coasta sau la meciurile de handbal. Au mancat si la deschiderea debarcaderului, adevarat fara Stepanescu, ca nu era primarul Valiugului. De moralitatea primarului nu putem vorbi, a uitat cine l-a plimbat printre noi in sectiile de la UCMR, de ce s-a afisat si fotografiat langa acesti oameni cu moralitate indoielnica ? Poate ca este bine sa isi aminteasca cum i-a elogiat impreuna cu Dacica si Frunzaverde, cum le-a dat buchete de flori in sala Polivalenta si acum se dezic de cei carora le-a pupat mana candva.
Ce spera domnul primar sa primeasca pe gratis muzeul debarcaderul si vila, cum a primit pamantul de la UCMR pe care a facut piata de vechituri, Nu ne mai minte pentru inca un mandat ca avem oameni ca si P Fuchs care ne deschide ochii.