Sărbători cu surprize pentru Romică Anculia!

explo 1000x200

Neregulile fostului director executiv al APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, ies la iveală rând pe rând şi, uneori, în cele mai plăcute momente. În loc de cadou, Sărbătorile de iarnă i-au adus pedelistului  o altă pedeapsă.

După ce a fost deja condamnat într-un dosar, iar în alte şapte cazuri trimis în judecată pentru fapte similare, fostul şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin are din nou de-a face cu DNA. Romică Anculia este trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, mai exact, ,,este acuzat pentru fapte de corupţie legate de modul în care s-au «sifonat» banii pentru reamenajarea pajiştilor”, scrie pressalert.ro. Cum nu duce lipsă de parteneri în afaceri, seniorul ,,i-a tras” după el şi pe Viorel Roşca, primarul comunei Brebu, şi viceprimarul Ion Ţicheriu, ambii fiind acuzaţi de săvârşirea aceloraşi infracţiuni.

Potrivit anchetatorilor, ,,învinuitul Anculia Romică Pavel a exercitat activităţi intens persuasive pe lângă primarul comunei Brebu, din judeţul Caraş-Severin, învinuitul Roşca Viorel Mitea şi viceprimarul aceleiaşi comune, învinuitul Ţicheriu Ion, captând interesul şi acordul acestora de a se alătura tandemului infracţional deja constituit (…)”, mai scrie pressalert.ro. În urma efectuării documentelor în fals şi a plăţilor, Anculia s-a ales cu aproximativ 31.000 de lei, iar ceilalţi au împărţit suma de 20.000 lei.

banner 970 x 250