Locatarii blocurilor evacuate în Timișoara se pot întoarce acasă

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, că locatarii celor două blocuri evacuate în Timișoara, după deratizările care au ucis trei oameni, se pot întoarce acasă. 

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a decis revenirea locatarilor în imobilele din Timișoara, Str. Vaida Voievod, Nr. 1, respectiv Str. Miorița Nr. 4. De asemenea, pentru imobilul privat de pe str. Miorița, Nr. 8, înainte de revenirea locatarilor, se va face obligatoriu o igienizare prin grija administratorului, cu un operator economic de profil.

„În urma verificărilor efectuate astăzi de către echipa din cadrul M.Ap.N. împreună cu echipajele CBRN ISU, s-a confirmat încă odată că nu se înregistrează prezența substanțelor toxice în spațiile verificate”, arată ISU Timiș.

În acest moment, mai sunt internate 34 de persoane, dintre care 25 copii la Spitalul „Louis Țurcanu”, opt adulți la Spitalul Județean și un adult la Spitalul Municipal.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie. Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

După ce locatarilor unuia dintre blocurile evacuate în Timișoara li s-a permis să se întoarcă acasă, autoritățile au decis să îi evacueze din nou, chiar dacă nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice. Inițial, reprezentanții ISU Timiș anunțau, miercuri, că locatarii celui de-al doilea bloc evacuat în Timișoara pot reveni acasă. La câteva ore, aceiași reprezentanți ai ISU Timiș au informat că autoritățile au decis să evacueze din nou blocul, „ca măsură preventivă”.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/