Localitățile din Hunedoara să-și facă padoc! Primarul Mălăiescu, sătul de maidanezii aduși în Oțelu Roșu!

Campania de sterilizare a maidanezilor din Oțelu Roșu continuă. Deși primarul Luca Mălăiescu este nemulțumit de faptul că localitățile din județul Hunedoara scapă de griji aducând câinii organizat în mașini pe timp de noapte în orașul de pe Valea Bistrei, nu se lasă și dorește să scape de problema câinilor fără stăpân.

Cum padocul urbei nu face față, în acest moment fiind îngrijiți acolo 81 de patrupezi, Luca Mălăiescu a apelat la o firmă specializată în prinderea, sterilizarea și colaborarea cu alte adăposturi de câini pentru a-i găzdui și îngriji.

„Am alocat de la buget 10.000 de lei pentru ca o firmă să se ocupe de maidanezi. 24 de câini fără stăpân au fost strânși de pe raza orașului în ultimele 2-3 săptămâni, au fost îngrijiți și transportați la padocul de la Mehadia în baza unui contract de colaborare. Din punctul meu de vedere, acest fenomen se va stopa abia atunci când și celelalte localități învecinate din județul Hunedoara, în special, vor amenaja un padoc. Am solicitat sprijinul cetățenilor pentru a anunța Poliția Locală din Oțelu Roșu dacă observă vreo mașină că aruncă animalele la noi în oraș. Vom aplica amenzi usturătoare celor care apelează la astfel de măsuri”, spune Luca Mălăiescu.

tmc 640