Loc de odihnă! Noile bănci așteaptă să fie montate în zonele cele mai circulate ale orașului

banci noi in lugoj

Primăria Municipiului Lugoj a achiziționat 75 de bănci noi, confecționate din materiale mai rezistente, acestea urmând a fi amplasate în Piața J.C. Drăgan, dar și pe malurile Timișului, înlocuindu-le pe cele vechi care în prezent sunt într-un stadiu avansat de degradare.

Băncile noi au fost deja livrate, însă montarea lor depinde de condițiile meteorologice. Având în vedere că băncile vor avea fundație proprie, administrația locală explică faptul că este necesar ca temperatura zilnică, atât pe timpul zilei, cât și noaptea, să fie peste zero grade Celsius, valorile negative din termometre influențând în mod nefavorabil amplasarea mobilierului urban.

Costul total pentru cele 75 de bănci se ridică la 127.500 lei, adică 1.700 de lei pe bucată. Investiția este realizată cu fonduri de la bugetul local, iar edilii îi roagă pe lugojeni să aibă grijă aceste bănci și să nu le mai distrugă, deoarece banii pot fi cheltuiți în alte proiecte de interes local.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Și noile coșuri de gunoi stradal, confecționate din beton aditivat cu rășini și capac din tablă zincată, vopsită în câmp electrostatic, rezistente la rugină și gelivitate (fenomenul de îngheț-dezgheț) își vor găsi locul pe cele mai circulate artere din oraș. Primele dintre cele 48 de coșuri achiziționate în primă fază au fost amplasate în piața J.C. Drăgan. Este vorba atât despre coșuri de gunoi de colectare selectivă cât și de coșuri de colectare mixtă. Acestea sunt prevăzute și cu scrumiere speciale pentru mucurile de țigară. În perioada următoare vor fi montate astfel de coșuri de gunoi stradal și în alte zone din oraș.

În bugetul local aferent anului 2022 sunt prevăzute fonduri suplimentare pentru băncile și coșurile de gunoi stradale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe zone ale orașului.

banner 970 x 250