Loc de joacă nou, suprafaţă sintetică şi cinematograf. Cartierul Dacia din Timişoara cunoaşte o altă faţă

Parcul situat în cartierul Dacia din Timişoara a fost schimbat radical, astfel încât cei mici să se bucure din plin de locurile de joacă şi de plimbările în aer liber. Nicolae Robu a anunţat că locaţia respectivă a suferit modificări notabile şi că schimbările nu se opresc aici.

Au fost montat un balansoar, zeci de bănci şi coşuri de gunoi. De asemnea au fost instalate jucării pe arc duble, mai multe leagăne, sisteme de echilibristică, tobogane, dar şi gard de protective, groapă de nisip şi coşuri de gunoi. Toate acestea pentru că în zonă există un număr mare de copii care frecventează şcoli şi grădiniţe.

Modificările făcute nu se opresc aici. A fost pus tartan pe  960 mp, s-a realizat sistemul de irigaţii, iar pentru vizibilitate pe timp de noapte au fost montate corpuri de iluminat. Valoarea lucrărilor de reabilitare a fost de aproximativ 285.000 lei.
,,Aici e un mare loc de joacă pe care l-am reabilitat de curând, l-am modernizat şi este o cu totul altă faţă. S-a pus o suprafata sintetică peste tot. Era plin de praf pe aici. Oamenii au cerut să facem astfel încât să nu mai fie aşa mult praf şi nici pericol pentru copii să se accidenteze, pentru erau şi pietre, unii cădeau şi se juleau. Toate aparatele au fost reabilitate, unele au fost revopsite, sau au fost aduse altele noi. S-a amenajat terenul de baschet, s-au pus covoare de iarbă peste tot, am plantat o mulţime de copaci şi una peste alta a ieşit ceva foarte apreciat de copii. Ceea ce am făcut aici se adresează copiilor între 3 şi 14 ani”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Lucrările în zonă vor continua cu reabilitarea unei fântâni ornamentale. Dacă vremea o va permite lucrările vor începe cât de curând.  Binecunoscutul cinematograf Dacia, care va primi o cu totul altă înfăţişare, de asemnea, aşa cum a anunţat în nenumărate rânduri primarul.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

,,În curând vom începe reabilitarea cinematografului. Am reuşit să preluăm în proprietate şi acea clădire în paragină, unde vom face amenajarea pe care am promis-o. Asta vom face, dar abia săptămâna viitoare va apărea intabularea pe Primăria Timişoara”, a mai spus Robu.

De asemnea, în zona resectivă vor fi aduse în curând şi toalete, o altă problemă stringentă.

 

publicitate si promovare online banner maxagro