Liviu Almăşan: „Domnul Ursu nu vrea să participe la nicio dezbatere cu mine sau cu alţi contracandidaţi. Cred că este o lipsă de respect faţă de cetăţenii Oraviţei”

Cum marea bătălie pentru câștigarea scaunului de edil-șef la Oravița pare să-i aducă în prim-plan pe Liviu Almășan, varianta aleasă de Pro România, și primarul în exercițiu, Dumitru Ursu (PSD), omul de afaceri promovat de formațiunea condusă de Victor Ponta nu înțelege motivul pentru care șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului refuză o dezbatere publică, astfel încât cetățenii să poată pune în balanță lucrurile în mod obiectiv atunci când vor fi chemați la urne, și tratează în termeni duri practicile murdare folosite de actualul primar pentru a-l discredita în fața electoratului.

„În Oravița, fiecare candidat pentru fotoliul de primar își creionează campania așa cum știe mai bine. Unii au mai făcut campanie, alții nu. Domnul Ursu este cel care atacă. Deși spune că nu răspunde nimănui și nu intră pe Facebook, acesta are oamenii lui care, prin intermediul conturilor false, aduc acuze celorlalți candidați. Mă mir că nu a vrut să participe la nicio dezbatere. Chiar săptămâna trecută am fost la radio, alături de ceilalți candidați. Numai el nu a vrut să participe. Nu vrea să participe la nicio dezbatere cu mine sau cu alți contracandidați. Cred că este o lipsă de respect față de cetățenii Oraviței cărora ar fi trebuit să le spună și ce e bine și ce e rău.”, a explicat Liviu Almășan.

Referitor la atacurile din spatele conturilor false pe rețelele de socializare, omul care a activat 20 de ani în Consiliul Local Oravița este convins că, în cea mai mare parte, acuzațiile care i se aduc vin din partea edilului în funcție. Cu toate acestea, omul de afaceri a hotărât să ia în calcul sfatul secretarului general al Pro România, Ion Mocioalcă, și să ignore cele apărute în mediul online, acesta fiind dispus să ofere anumite răspunsuri doar dacă întrebările vin din partea unor persoane reale:

„Nu înțeleg de ce se recurge la o campanie murdară. Nu înțeleg de ce persoanele care au ceva de spus nu își asumă responsabilitatea. M-am lovit din primul moment de conturile false care ne aduc tot felul de acuzații nefondate și sunt convins că cele mai multe au fost din partea actualei administrații deoarece anumite documente au apărut, mai întâi, în mediul online, iar abia apoi au fost înregistrate la primărie. Precizez că am răspuns fiecărei persoane reale. Cu posesorii conturilor false nu vreau să am tangențe, i-am blocat. Dacă au o părere/opinie să își asume, iar eu sunt de acord să discutăm și să le răspund, dar nu pot să vorbesc cu cei care nu caută altceva decât să mă atace.”, a mai precizat candidatul Pro România.

(E).