Litigiile pe fonduri europene îl aduc în România pe șeful adjunct de unitate în cadrul OLAF!

Freedom House România confirmă prezența unui nou expert la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene” din București: Șeful adjunct de unitate în cadrul OLAF, Maria Ntziouni-Doumas!

Înscrierile pentru al treilea eveniment din seria de conferințe organizate în cadrul Programului OLAF – Hercule III, „Litigii pe Fonduri Europene”, eveniment care vizează protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene în România continuă! Conferința se desfășoară la București, pe 27-28 februarie, experții urmând să explice cum trebuie gestionate situațiile practice de suspiciune de fraudă/nereguli și consecințele financiare ale acestora.


Participă la eveniment reprezentanți ai autorităților de management, magistrați, avocați, experți în fonduri europene etc. Este neregula definită prea extensiv? Ce nereguli pot fi remediate? Poate fi interesul financiar afectat de nereguli minore? Există mecanisme de remediere? Sunt doar câteva dintre întrebările care vor primi răspuns. Printre alții, de la Maria Ntziouni-Doumas, șef de unitate adjunct în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă, consultant pe politici antifraudă cu o experiență de 28 de ani în politici europene, de la Dr. Eugenia Marin, judecător, Înalta Curte de Casație și Justiție, Marius Mihai Vasiliu, expert în auditarea proiectelor de infrastructură finanțate de UE și în verificarea indiciilor de nereguli și fraudă, Drd. Laura Alexandra Farca, avocat cu experiență în materia achizițiilor publice, fonduri structurale, probleme de real estate și de mediu sau Prof. dr. Dacian Dragoș, de la Centrul de Studii privind Buna Guvernare din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Urmărim înțelegerea indicatorilor de fraudă și exemplificarea cu studii de caz, înțelegerea și aplicarea rigorilor de documentare și justificare a fraudei și neregulilor din perspectiva consecințelor de ordin administrativ, civil și penal, mecanismele judiciare aplicabile în domeniul fondurilor europene și întinderea răspunderii pentru fraudă și nereguli”, informează reprezentanții Freedom House.

banner maxagro