Lipsa lemnului de foc îl plimbă pe ministrul Pădurilor prin întreaga țară

Ministerul Apelor și Pădurilor a programat o serie de consultări publice în diverse județe pentru a dezbate și găsi soluții la criza lemnului de foc, care este și scump, și greu de găsit.

A avut loc a treia consultare publică – după întâlnirile similare desfăşurate la Bistriţa şi Suceava cu invitaţi din regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Centru, respectiv Nord-Est. Întâlnirea de ieri a făcut parte dintr-un amplu proces de consultări publice iniţiat de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc şi aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creşterea nesustenabilă a preţului resursei de masă lemnoasă, subfinanţarea sectorului forestier, suprareglementarea activităţilor din domeniu sunt principalele probleme semnalate de participanţii la reuniune.

La sesiunea de ieri de la Vâlcea a consultărilor regionale, dintre reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi cei ai sectorului silvic, au participat peste 80 de invitaţi, din judeţele Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

În cadrul dezbaterilor, ministrul Apelor şi Pădurilor a declarat: „Suntem aici să identificăm, împreună, problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Şi nu sunt puţine. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toţi factorii responsabili, să se desfăşoare cât mai rapid cu putinţă, eficient, pentru a veni cu soluţii reale, fundamentate, care să poată fi asumate şi să întrunească un consens cât mai larg“.