Liniște în prima parte a clasamentului. Ripensia a obținut un punct muncit la Metaloglobus București

Ripensia Timișoara a reușit să revină în meci și să obțină un egal, la scorul de 1-1, pe terenul celor de la Metaloglobus București, echipă neînvinsă primăvara aceasta. Elevii lui Laszlo Balint au marcat prin Potecea, după un contraatac foarte bine lucrat al gazdelor. Pe final însă, viteza lui Popovici a adus un punct în „tolba” ripensistă.

Metaloglobus a ratat ceva ocazii până să înscrie. După un șut defectuos al lui Ghenovici, în minutul 38, gazdele au avut o mare ocazie. Herea i-a pasat lui Andrei Ionescu, iar acesta a tras în forță la încheietura barelor. Peste două minute a venit și golul formației din Capitală. Ripensia ataca, dar a pierdut mingea în 16 metri. Ionescu i-a trimis în bandă lui Vîlceanu, care a fugit 40 de metri și i-a centrat lui Ghenovici, care a lăsat la Potecea, autorul golului. Timișorenii au avut o replică slăbuță, cu o ocazie ratată de Stoica.

După 1-0 la pauză, bucureștenii au avut o ocazie în debutul reprizei secunde. După o centrare din lovitură liberă, Plămadă a reluat slab cu capul, fără probleme pentru Horațiu Moldovan. Timișorenii s-au avântat în atac și, până la urmă, după mult efort, acest lucru a dat și rezultate. În minutul 75, a venit o pasă lungă, în spatele apărării bucureștene. Dumiter se afla în ofsaid, dar Popovici a venit în viteză, din lateral, și a marcat cu un șut din interiorul careului.

Metaloglobus București: Fl. Iacob – C-tin. Costache, Caramalău, Fl. Plămadă, Negotei – Rob. Vîlceanu, Ghenovici, Andr. Lungu, Potecea, Andr. Ionescu, Cl. Herea

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Străuţ, Tînc, Hecsko, C. Toma (Ad. Popa 46’) – Monea (Chera 76’), Anghelina, Zaluschi (Drăghici 68’) – Dumiter, C-tin. Stoica, Al. Popovici

În etapa intermediară, Ripensia va juca de la 17,30, joi, în Ciarda Roșie. Adversarul este Chindia Târgoviște, iar meciul va fi televizat.