Limitarea înmulțirii câinilor vagabonzi continuă la Moldova Nouă

O nouă campanie de sterilizare gratuită urmează să aibă loc în oraşul de la malul Dunării, scopul principal al acestui demers fiind menţinerea unui oraş liniștit, limitând astfel incidentele neplăcute între patrupedele fără stăpân şi cetăţeni.

Săptămâna viitoare, în 20 august, Primăria Moldova Nouă, în parteneriat cu medicul veterinar Darius Terhes, se va ocupa de ducerea la îndeplinire a unei noi acţiuni de sterilizare gratuită pentru populaţie. Cetăţenii interesaţi sunt rugaţi să se prezinte cu animalele la Oraca, pe Strada Minerilor (Valea Mare), în intervalul orar 9.00-16.00.

Iniţiatorii campaniei atrag atenţia asupra faptului că prezentarea la acţiunea de sterilizare a animalelor denotă interesul sporit al cetăţeanului atât vis-a-vis de animalul de care se îngrijeşte personal, cât şi asupra celui care ajunge în stradă fără voia lui – rezultatul abandonului din curţile oamenilor.

În cazul adopţiei unui câine fără stăpân, sterilizarea reprezintă una dintre cele mai importante decizii care pot fi luate pentru sănătatea patrupedului, printre avantajele acestei proceduri, în opinia specialiştilor, fiind:

– în urma operaţiei de sterilizare/castrare nu se mai nasc pui care, mai apoi, să se alăture populaţiei de câini nedoriţi;

– sterilizarea scade riscul apariţiei cancerului de sân, în cazul femelelor, şi contribuie la prevenirea infecţiilor uterine;

– nivelul de agresivitate al animalului este redus;

– sterilizarea/castrarea nu vor determina patrupedul să se îngraşe;

– sterilizarea timpurie nu afectează creşterea şi contribuie la o mai bună recuperare.

Stăpânii care vor să participe la campania de sterilizare sunt rugaţi să nu hrănească patrupedele în ziua respectivă! Pentru orice alte informaţii sau pentru programări, numărul de telefon 0767 799 433 vă stă la dispoziţie.

În vederea susţinerii acestui demers, Primăria Moldova Nouă va contribui cu suma de 12.000 lei, sumă propusă şi aprobată de politicienii de la malul Dunării în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Local.