Lifturile comuniste pun în pericol viața reșițenilor!

Deşi în mod normal lifturile ar trebui exploatate maximum 10 ani, în oraşul de pe Bârzava ascensoarele sunt vechi de zeci de ani şi le ridică oamenilor o serie de probleme.

Locatarii Blocului 9 de pe Bulevardul Republicii s-au trezit astăzi cu o bubuitură în lift, care i-a speriat de moarte. Aceştia spun că ascensorul din scara 2 a căzut în gol după ce a fost proaspăt reparat şi pentru care s-au cheltuit aproximativ 20.000 de lei, bani suportaţi de ei. Pe lângă asta, locuitorii achită lunar facturile pentru deservire, dar spun că nu văd niciun rezultat.

Săptămâna trecută a fost oprit liftul pentru şase zile în vederea reparaţiilor, ieri i-au dat drumul, iar azi-dimineaţă acesta s-a prăbuşit. Am pus fiecare o sumă de bani până am strâns 19.000 de lei pentru această reparaţie. Nu este posibil aşa ceva! Sunt oameni în bloc care abia supravieţuiesc şi tot au dat bani pentru operaţiune. În plus, plătim câte 230 de lei în fiecare lună pentru întreţinerea acestuia şi nu înţeleg unde se duc banii”, a spus Stela Mureșan, unul dintre locatarii blocului.

Incidentul de astăzi a pus capac răbdării oamenilor, mai ales că evenimentul s-ar fi putut termina tragic. Doar norocul a făcut ca liftul să fie gol. „Din câte am înţeles, s-a rupt un cablu la motor, acesta fiind pus pe un postament de beton foarte vechi care s-a sfărâmat. Administratorul a ştiut în ce stare este şi nu a făcut niciun pas până acum. În orice caz, ne bucurăm că nu a fost niciun om înăuntru. De fiecare dată când vrem să urcăm sau să coborâm ne este frică să nu se întâmple ceva cu ascensorul”, a adăugat femeia speriată.

DSC_3842  DSC_3836

Reporterii Express de Banat au încercat să stea de vorbă şi cu administratorul blocului, însă acesta a refuzat categoric să dea vreo declarație.

Ce spun reprezentanţii firmei responsabile

Specialiştii care se ocupă de întreţinerea ascensorului sunt de părere că evenimentul de astăzi nu este nimic grav, din contră, aceştia făceau o probă de siguranţă în lift. Piesele de schimb se găsesc foarte greu pentru aceste relicve ruginite, iar de reparaţii capitale nici nu poate fi vorba, deoarece costurile sunt foarte mari, iar banii ar trebui suportaţi integral de locatari.

„Ca să se înţeleagă, s-a făcut o recepţie a motorului şi de aceea s-a auzit bubuitura. Când se fac astfel de probe, cabina se opreşte brusc și ei nu se aşteaptă la acest lucru. Este un sistem de siguranţă al ascensorului care se verifică fără să fie cineva în lift în momentul respectiv, a spus reprezentantul firmei care a intervenit să repare liftul din bloc.