Liderul verzilor din Moldova Nouă, despre rezultatele din 27 septembrie: „Rezultatele sunt catastrofale. Cauza? Noi l-am promovat pe Ion Chisăliţă, nu pe Eugen Băleanu”

Președintele Partidului Verde de la malul Dunării, Eugen Băleanu, candidat din partea formaţiunii pentru șefia Primăriei Moldova Nouă în data de 27 septembrie, dă de înțeles că rezultatele obținute la finele săptămânii trecute de către partidul din care provine arată dezastruos, omul de afaceri punând totul pe seama unei promovări intense a candidatului liberal în detrimentul persoanei care ar fi putut schimba radical lucrurile pe raza UAT-ului de la Dunăre.

Dacă, în urmă cu ceva timp, Eugen Băleanu era ferm convins că, prin materializarea alianței PV-PNL, lucruri bune i-ar fi așteptat pe locuitorii orașului aparținător Clisurii Dunării în următorii patru ani, dezamăgirea liderului verzilor a venit cu câteva luni înainte de startul campaniei electorale în vederea alegerilor locale, mai exact în momentul în care președintele organizației PNL Moldova Nouă, Ion Chisăliță, a spus „pas” concretizării pactului politic, liberalul aducând ca argument pretențiile prea mari ale unui partid mic.

Refuzul lui Ion Chisăliță a fost de ajuns pentru ca Eugen Băleanu să ia hotărârea de a candida pentru șefia administrației publice locale, acesta asumându-și riscurile unei promovări pe termen scurt și asta pentru că, până să ia decizia de a intra în luptă, omul de afaceri a avut ca țintă promovarea intensă a variantei liberale pentru Primărie, fără să ia în calcul că discuțiile purtate pentru întărirea forțelor se vor duce pe apa sâmbetei.

Cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, numărul total al alegătorilor din Moldova Nouă așteptați la urne s-a conturat în jurul cifrei de 9.642, însă doar 4.988 dintre aceștia și-au exercitat dreptul cetățenesc, aici înregistrându-se o prezență de 51,73%. Astfel, din numărul total de voturi valabil exprimate – 4.841, candidatul PSD-Pro România pentru șefia Primăriei Moldova Nouă a obținut 2.344 de voturi, liberalul Ion Chisăliţă – 2.238, în timp ce candidatul Partidului Verde – Eugen Băleanu – a reușit să obțină doar 259 de voturi, numărul voturilor nule fiind de 146.

În privința rezultatelor obținute, Eugen Băleanu a subliniat: „Pentru noi, rezultatele alegerilor din acest an sunt catastrofale. Cauza? Noi l-am promovat pe Ion Chisăliță, nu pe Eugen Băleanu, iar consecinţele se văd”.

Cum în următorii patru ani Partidul Verde va avea un singur reprezentant în cadrul Consiliului Local, Băleanu a dat de înțeles că, momentan, nu a purtat discuții vizavi de partea cui se va poziționa reprezentantul verzilor în privința viitoarelor decizii luate pentru comunitate, semn că un astfel de dialog este încă prematur.