Liderul Steaua, ţinut în şah de Banatul Caransebeş!

După partida fără istoric, de acasă, cu Volei Municipal Zalău, Banatul Caransebeș s-a bătut de la egal la egal cu Steaua, la București. A rezultat un meci de cinci seturi!

Bănăţenii, după un prim set în care au fost conduși cam tot timpul, au revenit în joc și și-au adjudecat setul al doilea, după ce au condus și cu 7 puncte diferență. În setul al treilea, meciul a curs punct cu punct, Steaua având un mic avantaj. Însă Kurppa, Carabali, Korniienko, Mejia și Petrusevic, Gemănariu, alături de tânărul libero Sergio Diaconescu, ajutați de doar doi jucători rezervă, Teleleu și Kullo, au jucat de la egal la egal cu prima clasată, s-au concentrat pe serviciu, s-au apărat bine și au adunat puncte, iar după ce a intrat la timpul al doilea de odihnă la diferență de un punct de adversară, Banatul a luat conducerea (16-17, 17-19, 17-20, 17-21). Scorul s-a strâns pe final de set, astfel că, la 20-22, antrenorul Răzvan Parpală a fost nevoit să ceară timp de odihnă, care le-a prins bine gugulanilor, câștigând setul cu scorul de 25 la 22.

În setul a patrulea, Banatul Caransebeș revine de la 9-6 la 9-8 și încearcă să recupereze diferența (12-10, 14-12), însă intră la a doua pauză cu 4 puncte în urmă, 16-12. La scorul de 17-12, tehnicianul oaspeţilor se vede nevoit să ceară un nou timp de odihnă și, cel mai probabil, pe o relaxare motivată de câștigarea unui punct, gugulanii mai intră într-un time out. Bănățenii revin pe final de set, însă diferența de puncte era greu de recuperat, cedează setul și meciul este împins în decisiv. Setul 5 a revenit echipei gazdă și, astfel, și cele 2 puncte adjudecate în urma victoriei.

”Nu ne-am relaxat la 2 -1 pentru noi, însă a revenit Steaua, au început să le intre serviciile și aici s-a făcut diferența. Felicit echipa noastră pentru că s-a comportat exemplar, să încurci Steaua este ceva”, ne-a declarat antrenorul Răzvan Parpală.

Banatul Caransebeș obține la finalul campionatului regulat 24 de puncte, se clasează pe locul 8 și se pregătește de intrarea în minicampionatul pentru echipele de pe locurile 7-12. Săptămâna viitoare va juca, cel mai probabil, cu echipa din Cluj, în sala Victoria din Caransebeș.