Liderul PNL Timișoara, despre scandalul de la Iecea Mare: „Mă înfioară gândul că așa ceva există în Timiș”

bataie iecea

Viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara, a reacționat după scandalul de la Iecea Mare, unde primarul PSD a bătut doi liberali. „M-am întristat să văd că mai există oameni politici în județ care acționează cu parul pentru a se impune în fața adversarilor politici”, a afirmat Tabără.

Un scandal uriaș a izbucnit în comuna Iecea Mare, din județul Timiș. Asta după ce doi liberali au depus plângeri penale împotriva primarului PSD din localitate și a altor persoane care i-ar fi agresat cu bâtele, după un meci de fotbal.

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei și președintele PNL Timișoara, condamnă astfel de acte de violență.

Am susținut întotdeauna calea dialogului, a bunului simț și a respectului reciproc dintre oameni, dar mai ales dintre politicieni, pentru că prin noi se poate reforma clasa politică. O fac și acum. M-am întristat să văd că mai există oameni politici în județ care acționează cu “parul” pentru a se impune în fața adversarilor politici. Și vorbim despre același om, primar în funcție, care a zidit vestiarele echipei de fotbal pentru a nu-i lăsa pe jucătorii locali să folosească terenul de sport, la Iecea Mare. Mă înfioară gândul că așa ceva există în județul Timiș acum. M-aș fi bucurat dacă primarul folosea bolțarii să zidească un nou centru sportiv, o nouă școală sau un cabinet medical. Îi sugerez primarului din Iecea Mare să ia exemplul edililor din Dudeștii Vechi, Dudeștii Noi, Ghiroda, Moșnița Nouă sau Gottlob, Lovrin, acolo unde parul se folosește doar la sprijinul oferit plantelor în grădină”, a afirmat Cosmin Tabără.

Liderul PNL Timișoara a mai precizat că detestă acest mod de a face politică și a pledat pentru folosirea dialogului.

Modul acesta de a face politică este condamnabil și eu, personal, îl detest. Detest modul de a face politică prin “forță bâtei” și cer ca toți oamenii politici să condamne astfel de gesturi și să nu apere astfel de personaje care fac rău comunităților în care trăiesc. Urăsc modul de a face politică irațional, de a jigni întotdeauna, de a nu folosi argumentul ca și mijloc de dialog, chiar dacă opiniile pot fi contrare de multe ori la o masă. La Timișoara nu se aplică politica “bâtei”, dar limbajul și modul de comunicare de multe ori este de același nivel. Noi, cei mai tineri din politică, avem obligația să schimbăm toate astea. Prin ce facem, ce spunem, cum spunem”, a adăugat Cosmin Tabără.