Bătaie cu bâtele la Iecea Mare. Primarul PSD al comunei, reclamat de doi liberali pentru agresiune

bataie

Doi liberali din Iecea Mare au depus plângeri penale împotriva primarului PSD al localității și a altor persoane, după ce aceștia i-ar fi agresat cu bâtele, după un meci de fotbal. 

Cele două persoane agresate sunt consilierul local PNL Iulian Sîrcă și Mircea Pârva, membru în BPL Iecea Mare. Aceștia susțin că au fost agresați de primarul PSD al comunei, Liviu Tomulea. Cei doi au obținut certificate medico-legale și au depus plângeri penale împotriva edilului social-democrat și a altor persoane care i-au lovit cu bâtele, după un meci de fotbal. Scandalul ar fi avut loc în contextul în care primarul le-ar fi cerut liberalilor o sumă de bani ca să poată folosi vestiarul.

„PNL Timiș dezaprobă acțiunile primarului PSD din Iecea Mare, totodată vicepreședinte al PSD Timiș, și cere organizației PSD Timiș să anunțe public punctul de vedere față de comportamentul violent a lui Liviu Tomulea. Ultimele incidente petrecute în comuna Iecea Mare sunt extrem de grave și nu sunt excepții de la starea de teroare și violență impusă de primarul localității în această comunitate. Le cerem colegilor de la PSD să anunțe cât mai repede măsurile pe care le-au luat pentru a descuraja aceste comportamente, dar și sancțiunile care îi vor fi aplicate primarului din Iecea Mare. Cea mai justă decizie ar fi excluderea primarului bătăuș din PSD, comportamentul său intrând la categoria de violență în formă agravată.”, au transmis reprezentanții PNL Timiș.

bataie 2

Liberalii solicită, totodată, instituțiilor statului să investigheze cât mai rapid conflictul și „să nu ia în seamă apartenența politică a primarului Liviu Tomulea.”

UPDATE. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru lovire și alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„La data de 26.11.2022, în jurul orei 23.50, polițiștii Secției 2 Rurale Săcălaz au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta unui local din Iecea Mare a avut loc un conflict între 4 persoane, în urma căruia doi bărbați de 34 și 52 de ani, au fost agresați de ceilalți doi, în vârsta de 42 și 39 de ani. Acestora li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la o unitate spitalicească. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, în care polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt.”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.