Liderul AUR, la Reșița: „Școlile trebuie redeschise imediat după sărbători”

Redeschiderea de urgență a școlilor din România este una dintre solicitările AUR, transmisă decidenților inclusiv de la Reșița. În vizita avută recent în centrul municipiului, George Simion a vorbit și despre motivul care a dus la închiderea unităților de învățământ: furtul din sistemul sanitar.

George Simion, liderul AUR, a vorbit despre necesitatea redeschiderii imediate a școlilor în România. „Trebuie redeschise de urgență școlile, sunt sute de mii de copii afectați, sute de mii de familii, ne confruntăm cu această criză în toată lumea. Nu avem ce face noi, aveam ce face dacă exista Institutul Cantacuzino funcțional, cum l-am avut odată, dar asta nu înseamnă că trebuie să blocăm totul și nu pe costul educației generațiilor care vin.”, este de părere Simion.

Reprezentantul AUR a vorbit la Reșița și despre știrile false care circulă referitoare la situația din alte state, dar și despre motivul pentru care România este una dintre puținele țări europene care a decis să suspende cursurile față în față. „Circulă multe știri false și despre pandemia fără precedent din Suedia, despre școlile care nu s-au închis în toată Europa, cu mici, foarte mici excepții. Noi am fost unul dintre puținele state din Europa care au închis școlile în această perioadă”. Motivul, crede Simion, este furtul. „S-a furat din sistemul sanitar, s-au furat banii noștri pe care îi dăm lunar. Nu vreau să mă cocoț eu pe situația din spitalul de la Neamț sau din spitalul din Caraș-Severin, nu vreau, dar voi știți cât de mult s-a furat să se ajungă în acele situații dramatice, nu-i admisibil așa ceva și tocmai de asta lumea a votat AUR”.

Indiferent care ar fi motivul închiderii școlilor în România, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, exclude revenirea la cursuri în 11 ianuarie. Acesta a anunțat ca dată posibilă 8 februarie, atunci când, în mod normal, elevii încep semestrul al doilea, însă totul depinde de evoluția pandemiei.