Liderii USL salută demisia Guvernului Boc

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Ion Marcel Vela, şi liderul judeţean al PSD, Ion Mocioalcă, vorbesc despre demisia lui Emil Boc ca despre o victorie a românilor care au ieşit în stradă. USL aşteaptă acum alegerile anticipate.

Ion Marcel Vela este de părere că doar alegerile anticipate vor linişti definitiv apele. “Este o primă victorie a românilor care au ieşit în stradă, cât şi consecinţa grevei parlamentare a deputaţilor şi senatorilor USL. Aşteptăm acum alegerile anticipate solicitate în toate protestele din ţară. Sperăm într-un guvern interimar sau unul de tranziţie, tehnic, ori de uniune naţională, responsabil şi profesionist, astfel încât organizarea alegerilor, atât de necesare pentru clarificarea şi calmarea situaţiei actuale, să se facă în mod corect”, a declarat pentru Express de Banat, preşedintele PNL Caraş-Severin.
O demisie anticipată
Nici Ion Mocioalcă nu a fost luat prin surprindere de demisia premierului Boc şi a guvernului condus de acesta. “Salutăm demisia Guvernului Boc, o demisie anticipată de lumea politică şi de populaţia României. Mai avea în sondaje o credibilitate de cinci sau şase la sută acest guvern, de aceea cred că gestul este unul firesc. Populaţia României consideră că astăzi am scăpat de cel mai incompetent guvern din istoria post-decembristă a României”, a declarat liderul PSD din Caraş-Severin.
Întrebat fiind ce soluţii vede pentru funcţia de premier şi pentru noul guvern, parlamentarul a spus: “Ţara trebuie guvernată, iar USL-ul îşi doreşte în continuare alegeri anticipate, pentru că asta îşi doresc românii, asta îşi doreşte şi strada. Din punctul meu de vedere, este exclus un guvern cu un premier tehnocrat, format din aceeaşi politicieni sau chiar alţii, pentru că nu-şi doreşte nimeni să-l înlocuim pe Igaş cu un alt Igaş sau pe Ialomiţeanu cu un alt Ialomiţeanu. Din punctul meu de vedere este exclusă combinaţia aceasta cu premier tehnocrat şi guvern politic”.
UNPR laudă atitudinea lui Boc
În schimb, Ion Tabugan, preşedintele UNPR Caraş-Severin, vede demisia lui Emil Boc ca pe un gest de demnitate. “Ca şi bănăţenii, ardelenii sunt oameni de cuvânt, de mare caracter şi onoare. Premierul Boc a spus că nu ţine cu dinţii de scaunul de premier şi iată că şi-a dat demisia împreună cu guvernul pe care l-a condus pentru continuitatea reformelor şi stabilitatea ţării. Nu se mai putea continua aşa. Şi Spania, Grecia sau Italia au ajuns să aibă probleme. Pentru a asigura stabilitatea ţării, premierul şi-a depus demisia”, a comentat Tabugan.

“Poate singura variantă acceptabilă în locul anticipatelor ar fi un guvern de tehnocraţi, cu susţinere largă politică, un guvern care să pregătească viitoarele alegeri şi să ne ferească de o eventuală fraudă electorală”, Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin