107 milioane de euro pentru reţeaua de apă

Administraţia judeţeană a anunţat, cu ocazia inaugurării staţiei de tratare a apei din Reşiţa, că investiţii similare urmează să fie făcute şi în celelalte şapte oraşe din Caraş-Severin. În plus, alte 50 de milioane de euro, reprezentând tot bani europeni, vor fi investite în gestionarea integrată a deşeurilor.

În Reşiţa a fost schimbată reţeaua de apă şi canalizare şi s-au moderninat staţiile de tratare a apei potabile şi de epurare a apelor uzate, investiţie de 65 de milioane de euro realizată prin programul ISPA. Autorităţile judeţene spun că lucrările de la Reşiţa înseamnă doar o prima fază a unui proiect mult mai mare. “Este deja prezentată pe SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), de către Aquacaraş, datorită eforturilor făcute de Consiliul Judeţean, o nouă investiţie. Cu alte cuvinte, a fost scoasă la licitaţie o investiţie de 107 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare în cele opt oraşe din Caraş-Severin şi pentru construirea uzinelor de apă şi a staţiilor de epurare pentru celelalte şapte oraşe, mă refer la Caransebeş, Bocşa, Moldova Nouă, Oraviţa, Băile Herculane, Oţelu Roşu şi Anina”, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Acesta a ţinut să lămurească şi o problemă foarte delicată pe care o are judeţul la această oră, aceea a colectării şi gestionării deşeurilor. “Este un alt proiect care va apărea pe SEAP până la sfârşitul anului. Înseamnă încă 50 de milioane de euro pentru Caraş-Severin care vin tot din fonduri europene. Consiliul Judeţean şi-a asumat asemenea investiţii, anticipând nevoia comunităţilor”, a mai spus Frunzăverde.