Licitație anulată: nicio firmă interesată să realizeze semnalizarea pe Bega

nod sanmihaiu roman

Dificultăți în ceea ce privește cumpărarea sistemului de semnalizare pentru ca vaporașele să poată naviga pe râul Bega din Timișoara până în Serbia. La licitația publică organizată în acest sens nu a fost depusă nicio ofertă, astfel că procedura a fost anulată.

Suntem tot mai aproape de reluarea navigației cu vaporașele pe râul Bega din Timișoara până în Serbia. Asta după ce în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni s-a reușit reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român. În aceste condiții, Regia Autonomă Administrația Canalului Navigabil Bega Timiș a lansat o licitație publică, în urmă cu aproximativ două săptămâni, cu scopul achiziționării sistemului de semnalizare pe râul Bega.

Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost data de 22 octombrie și, din păcate, nicio firmă nu a fost interesată să participe la licitația privind „achiziția și instalarea semnalizării costiere necesară navigației pe canalul Bega pe sectorul frontiera de stat cu Republica Serbia”. În aceste condiții, licitația publică a fost anulată.

leader board 728 x 90 px

Concret, se dorește ca sistemul de semnalizare să fie instalat pe o lungime de 44 de kilometri, pe care vor circula vaporașele pe Bega, în viitorul apropiat. Valoarea totală a contractului se ridică la 410.000 lei, plus TVA, iar fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat.