Soarta drumului Timișoara – autostradă, la Curtea de Apel București

santier drum legatura timisoara autostrada

Șantierul de construire a noului drum care va lega Timișoara de autostrada A1 este tot blocat. Situația este pe masa magistraților de la Curtea de Apel București.

Anul acesta, DRDP Timișoara a desemnat antrepenorul care să continue lucrările la legătura DN69 – A1. Însă una dintre firmele înscrise la licitația a contestat decizia. Consiliul Național de Soluționare a Contestaților i-a dat dreptate și a obligat DRDP Timișoara să reia procedura.

„Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea acestei oferte în acord cu dispozițiile legale și a celor evocate în motivare, în termen de 10 zile de la primirea deciziei”, este decizia CNSC din aprilie 2024.

Tot în aprilie, la ședința de Guvern organizată la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, era optimist că lucrurile se vor rezolva rapid.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Drumul de legătură la Sânandrei, eu sper ca în următoarele săptămâni să fie deblocate lucrurile la CNSC, astfel încât să semnăm un nou contract și să se intre în faza de execuție”, a declarat ministrul Transporturilor, în 25 aprilie, la Timișoara. Însă, constructorul desemnat câștigător inițial a mers mai departe și a atacat decizia CNSC la Curtea de Apel București. Primul termen de judecată este 5 iunie. Așa că, până atunci, lucrările sunt înghețate.

Constructorul care a început șantierul a rămas fără contract pentru că nu a avansat conform planului. Lucrările ajunseseră la 25%. Noul antreprenor urma să facă expertiza tehnică a lucrărilor făcute și să termine drumul de 10 kilometri de la DN69, intersecția spre Sânandrei, până la autostradă. Ar fi avut la dispoziție 12 luni și ar fi primit 220 de milioane de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/