Liceul Tehnologic Dacia Caransebeș ar putea fi reabilitat termic din fonduri europene

După ce s-au cerut de la Primăria Caransebeș, de câțiva ani, fonduri pentru reparații, în special pentru reparații la acoperiș, fostul director al liceului Dacia, acum city manager ar putea găsi finanțare pentru reabilitarea termică a clădirii.

Florin Bogdea spune că în prezent se întocmește documentația pentru eficientizarea energetică pentru a fi depusă la Ministerul Mediului:

Pentru mine este deosebit de important ca pentru Liceul Tehnologic Dacia să introducem un proiect pe eficientizare energetică cu fonduri de mediu și suntem în faza de scriere a proiectului. În afară de partea aia de intrare a doua, reabilitată în primul mandat al primarului Felix Borcean, la solicitarea mea de la masa Consiliului Local nu s-au făcut prea mari investiții, decât ce am reușit noi pe fonduri europene, prin sala de sport, sau dotarea cabinetului de informatică cu calculatoare noi, cu table electronice pe programul Roze. Dacă proiectul va fi finanțat putem la Dacia să schimbăm acoperișul, să izolăm clădirea la exterior, să refacem fațada, să reabilităm rețeaua de încălzire și să reface toată partea electrică. Investiția ar putea ajunge la 3 milioane de lei.”, ne-a declarat city managerul Florin Bogdea.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Două alte proiecte își așteaptă finanțarea pe altă axă prin ADR Vest, tot de eficientizare energetică. Este vorba de Spitalul Bora și fosta școală generală nr. 8 din cartierul Cazării, acum parte a Colegiului Național „Traian Doda”.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/