Liceul de Arte Plastice din Timișoara, încadrat în scenariul roșu! „Vina” nu îi aparține coronavirusului

Sute de elevi și profesori din Timișoara vor fi nevoiți să stea cu laptopul sau tableta în brațe, dar nu din cauza noului virus, ci a unor lucrări nefinalizate la timp. Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului Școlar Timiș.

Elevii de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara vor învăța de acum încolo conform scenariului roșu – adică, de acasă. Motivul – condițiile în care se desfășoară orele „nu sunt propice”, anunță Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului.

,,Primăria a început lucrările la rețeaua de apă și canalizare acum două săptămâni, dar nu au fost finalizate. Lucrurile sunt mai ample acolo. Trebuie schimbate coloana, țevile de apă. Așadar, a trebuit să sistem activitatea, iar sistemul va fi trecut în modul online. Condițiile nu sunt propice acolo. Iau în calcul și o discuție cu primarul Dominic Fritz pentru a-i prezența oportunități la nivelul învățământului preuniversitar din județ. Cea mai mare problemă e în infrastructura educațională, la extinderea de unități.”, a explicat Popescu.

Cei 515 elevi care studiază la Liceul de Arte plastice din Timișoara vor învăța online, însă nu a fost comunicat pentru cât timp situația va rămâne așa.


upt 1000x100