Liceul Baptist din Reșița caută elevi și la Caransebeș!

Liceul Baptist din Reșița va avea o secție și la Caransebeș, care va dispune de ciclu primar, gimnazial și liceal, pentru a le oferi elevilor continuitate. În acest sens, Consiliul Local a aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre.

După desființarea secției de Teologie-Istorie a Universității „Eftimie Murgu”, universitatea fiind absorbită de către Universitatea „Babeș-Bolyai”, spațiul de la fosta Școala Generală Nr. 7 din cartierul Țiglărie (Nord) a fost abandonat. În urma cererii Liceului Baptist de a reamenaja întreaga clădire și a le oferi copiilor baptiști, dar și din alte confesiuni posibilitatea de a avea parte de o educație bună, primarul Felix Borcean a inițiat un proiect de hotărâre pentru a oferi clădirea spre închiriere.

Liceul Teologic Baptist din Reșița, secția Caransebeș, funcționează în baza aceleiași legi, Legea 1/2011, aceeași lege în baza căreia funcționează și Seminarul Teologic Ortodox Episcop «Ioan Popasu». Este deci un liceu de stat, nu particular. Vă mulțumim frumos pentru disponibilitatea de a aproba și încuraja acest proiect. După ce s-a aprobat grădinița și vă mulțumim pentru creditul pe care l-ați acordat Liceului Teologic Baptist din Reșița, acum activitatea se extinde la Caransebeș, o activitate care este și în Oțelu Roșu, Moldova Nouă și Bocșa.”, au precizat reprezentanții unității de învățământ.

leader board 728 x 90 px

Județul Caraș Severin este pe locul 2 în țară în ceea ce privește numărul de credincioși baptiști raportat la 1.000 de locuitori, iar cea mai mare densitate de credincioși baptiști este în zona Caransebeș, 1.805 membri maturi și 765 de aparținători doar în zona Caransebeș și localitățile limitrofe.

De ce solicităm etajul 3? Pentru că după cum știți orice autorizație ISU, pompieri, sanitar vizează întreaga clădire și efectiv nu am putea sa dăm drumul în continuare la demersul de autorizare a întregi clădiri. La această școală nu participă doar elevi baptiști sau penticostali, la această școală se pot înscrie indiferent ce religie au.”, au mai spus reprezentanții Liceului Baptist.