Librăria „Semn de Carte” îl readuce în memoria colectivă pe IULIAN VITALIS COJOCARIU

po 1000x100px (4)

„Devenit în urmă cu un an Paznicul cerului, Bebe Cojocariu – artist vizual, pictor, «zugrav» cum se autodefinea cu fină ironie, va fi comemorat în prezența celei care i-a fost înger păzitor, Geta Cojocariu, printr-o expoziție cu lucrări ale MAESTRULUI”, anunţă organizatorii de la Librăria „Semn de Carte” din Reşiţa. Evenimentul are loc joi, 28 august, de la ora 17:00. 

Întâlnirea va fi una non formală, la care sunt invitați speciali Ada D. Cruceanu, Octavian Doclin, Vasile Bogdan, Nicolae D. Vlădulescu, Doru Dinu Glăvan, Doru Vasiuți, Ioan Prodan, preot Nicolae Hațiegan, alţi prieteni ai Maestrului. Motivul: „Să evocăm unul dintre reperele culturale autentice ale Banatului Montan, cu o operă remarcabilă, fost președinte al Uniunii Artiştilor Plastici Filiala Reşiţa în anii ’90”, despre care criticul  Pavel Șușară (bănățean și el) afirma: „Nu întâmplător chiar și personajele… sunt făpturi care oscilează între cer și pământ. Unul dintre personajele lui, un spirit ambulatoriu, el poate să ne spună cum îl cheamă, zice că e paznic la cer pentru că a pierdut pământul. Bebe Cojocariu nu a pierdut pământul și aspirația lui este să ajungă la cer, să ajungă la dematerializarea substanței pentru a accede la spiritul pur, la lumina aceea bănuită, dar mereu îndepărtată. Joi după amiază lumina lui Bebe Cojocariu va arde la Semn de Carte”, se precizează în comunicatul remis presei.

Evenimentul este organizat de Societatea pentru Cultură METARSIS – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană, prin librăria „Semn de Carte” și cu participarea specială a doamnei Geta Cojocariu, soția Maestrului.

Un mesaj special va fi transmis de vechi prieteni şi colegi din lumea artei, acum în plin proces de creaţie în Tabăra de Pictură de la Berzasca.