Libertatea costă 16.000 lei! 23 de lugojeni au fost amendați de polițiști pentru un protest spontan în fața Primăriei Lugoj

Protest spontan, noaptea trecută, în perimetrul din Piața Victoriei, în parcarea de lângă Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, la care au participat mai mulți cetățeni. La fața locului au ajuns și forțele de ordine, formate din echipaje ale Poliției naționale, Jandarmeriei și Poliției Locale, pentru a restabili liniștea publică.

Participanții au scandat „Libertate!”, nemulțumiți de ultimele măsuri restrictive luate de guvernanți pentru stoparea extinderii pandemiei COVID-19. Protestul a fost considerat ilegal, astfel că toți cei prezenți au fost legitimați și „taxați” de către oamenii legii.

„La fața locului au fost identificate 23 de persoane, care au fost sancționate contravențional. Pentru nerespectarea prevederilor Legii Nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 16.000 lei”, ne-a declarat Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș. În această dimineață, la Primăria Municipiului Lugoj a fost depusă o cerere, prin care se solicită aprobarea unui protest în după-amiaza și seara acestei zile.

leader board 728 x 90 px

„Solicităm domnului primar în numele cetățenilor orașului Lugoj aprobarea pentru manifestați care au loc la nivelul întregi țări, ca să fim în legalitate să nu suportăm alte consecințe. Orarul de desfășurare 17-00-05. Avem încredințare că sunteți de bună credință și veți aproba această cerere. Vă mulțumesc!”, se arată în cererea depusă, pe care am redat-o conform ortografiei autorului. Solicitarea a primit și un amendament la final, scris de altcineva, care explică motivul: „Vrem să fim liberi într-o țară liberă!”.

Primăria Lugoj nu a comunicat dacă va aproba respectiva solicitare.