Liberalul Rusu îi pune la punct pe primarii din opoziție cu zero absorbție din fonduri europene! „E o minciună!”

Edilul-șef al comunei Ezeriș îi critică inclusiv pe unii colegi de partid atunci când vorbește de atragerea fondurilor europene în Caraș-Severin, fonduri la care accesul nu e condiționat atât de tare de culoarea politică a solicitantului. 

Într-un interviu acordat publicației noastre, Ioan Rusu a vorbit deschis despre implicarea primarilor sau mai bine spus despre pasivitatea acestora atunci când vine vorba de accesarea de bani europeni. „Nu există «nu se poate», trebuie să existe voinţă, perseverenţă şi implicarea primarului în primul rand pentru a atrage fonduri europene. Dacă primarul mandatează un angajat sau o altă persoană, nu cred că e bine. Nu contează dacă eşti la putere sau nu, cine zice că nu a putut obţine fonduri europene  pentru că nu a fost la putere şi a fost în opoziţie minte sau vrea să ascundă neputinţa lui ca şi primar vizavi de aceste fonduri care sunt la îndemâna oricui. Încă o dată spun, trebuie să existe voinţă”, a declarat Rusu pentru expressdebanat.ro.

Cât de bine stă comuna Ezeriș la acest capitol al proiectelor finanțate de Uniunea Europeană? Primarul Rusu vorbește de milioane de euro. „Am accesat nouă programe. De exemplu, pe Măsura 2-1 au fost modernizate drumurile în extravilan şi intravilan și s-a făcut regularizarea cursurilor de apă”, a mai spus edilul.