Liberalul Marcel Vela compară PNL cu PSD. „La noi, dreptul la opinie nu este un delict“ [VIDEO]

Preşedintele liberalilor din Caraş-Severin, senatorul Marcel Vela, a făcut câteva declaraţii de presă pe tema situaţiei politice actuale din România, dar şi cu privire la situaţia internă din Partidul Naţional Liberal.

Întrebat de jurnalişti care este situaţia filialei din Caraş-Severin în PNL după ce l-a susţinut pe Cristian Buşoi, dar a fost ales preşedinte Ludovic Orban, Marcel Vela a explicat că nu sunt niciun fel de probleme, a fost o competiţie internă care s-a încheiat şi care nu lasă urme pe viitor. El a explicat, mai plastic, că este precum la fotbal: jucătorii diverselor echipe de club, poate chiar rivale, trag împreună atunci când sunt selecţionaţi la echipa naţională şi tot aşa este şi la PNL. „Spre deosebire de alte partide, la noi dreptul la opinie nu este un delict“, a subliniat Vela.

„Miercuri moţiunea a trecut, dar a trecut la limită. Majoritatea PSD-ALDE a obţinut numărul necesar de voturi pentru demiterea Guvernului cu participarea parlamentarilor minorităţilor şi a doi parlamentari PMP. Aceasta înseamnă că majoritatea PSD-ALDE nu mai deţine controlul în Parlament, nu mai are jumătate plus unu din voturi. În consecinţă, există posibilitatea să se construiască o altă majoritate. Nu pot să vă dau detalii despre negocieri, idei, construcţii. Cert este că suntem pregătiţi oricând pentru guvernare!”, a afirmat Marcel Vela.

Senatorul liberal nu exclude nici o eventuală „întoarcere la popor” dacă nu se va reuşi formarea unei majorităţi solide în Parlament. „Ludovic Orban, ca preşedinte, este pregătit, împreună cu toţi colegii din PNL, cu toţi cei care suntem în Parlament, să construim o altă majoritate. În acelaşi timp, suntem pregătiţi inclusiv pentru alegeri anticipate, având în vedere această criză politică, o criză dăunătoare pentru România, o criză care are, iată, şi consecinţe economice”, a mai spus Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin.