Liberalul Ioan Popa se oferă să intervină în lupta dintre PSD și Pro România: „Dacă au nevoie de topoare și săbii, eu sunt dispus să le mai dau din ale mele”

Rugat să comenteze ultimele evenimente din PSD Caraș-Severin, care au culminat cu demisiile președintei Luminița Jivan și a secretarului general, Ionuț Chisăliță, liderul liberalilor reșițeni, primarul Ioan Popa, a evitat să o facă, lăsând să se înțeleagă că totul este o chestiune de bucătărie internă.

„Nu aș vrea să comentez ce se întâmplă în partidele oponente. E treaba lor, nu știu ce au făcut, dacă au greșit, să plătească. Eu știu că de vreo două ori i-am sfătuit (n.r. pe cei din PSD) să o lase mai moale cu deconcentratele astea, în sensul de «schimbă-l pe ăla, pune-l pe celălalt, asta are, asta n-are sau mișcarea asta e câștigătoare». Dacă nu ne oprim din această poveste, nu vom avea niciodată oameni de calitate în deconcentrate. Cu alte cuvinte, un om serios, care nu este afiliat politic și se uită din exterior, dacă vrea să vină director la Spitalul Județean de Urgență sau la Inspectoratul Școlar Județean și știe că peste doi ani va fi schimbat, nu se înhamă la așa ceva. Uitați-vă la mine, am spus din start că am nevoie de opt ani ca să schimb lucrurile în oraș, căci nu mi-a trecut prin minte că pot face așa ceva doar în patru ani pentru că nu sunt Mafalda. Eu îi sfătuiesc pe toți, colegi de-ai mei, s-o lase mai moale cu deconcentratele și cu schimbatul oamenilor ca pe ciorapi, pentru că nu este în regulă.”, este de părere Popa.

Referindu-se la acțiunea DIICOT de săptămâna trecută, când conducerea PSD Caraș-Severin a trecut pe la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, pentru a fi audiată într-un dosar în care se vorbește despre grup infracțional organizat, șantaj și folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase materiale, Ioan Popa spune că trebuie lăsată Justiția să-și facă datoria, iar vinovații să plătească.

Totuși, Popa crede că în acest caz lucrurile pot fi privite și din altă perspectivă. „Cred că e mai mult o luptă ce se dă între Pro România și PSD, iar eu le-am spus de când a început lupta că dacă au nevoie de topoare și săbii, eu sunt dispus să le mai dau din ale mele, să-și dea până cad jos toți”.