Actele la control! Primăria Lugoj, „călcată” din nou de Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a deschis sezonul controalelor în județul Timiș atât la Consiliul Județean, cât și la primăriile din teritoriu, precum cele din Timișoara și Lugoj.

La Lugoj, inspectorii Curții de Conturi au luat la verificat dosarele Primăriei Municipiului Lugoj pentru execuția bugetară pe anul 2019, modul de formare, administrare și folosire a resurselor financiare publice, precum și utilizarea și administrarea performantă a acestora. Este vorba despre controalele de rutină, care se fac de obicei în această perioadă a anului.

„Este controlul pentru execuția bugetară din 2019. E normal, se face anual. Vor sta la Lugoj până în 28 aprilie. Este și la noi, și la Consiliul Județean, și la Primăria Timișoarei, și la alte primării. E un control obișnuit.”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Pe plan național, Curtea de Conturi are programate în anul acesta 2.326 misiuni de audit, dintre care 1.642 reprezintă misiuni de audit financiar (1.553 la camerele de conturi și 89 la departamentele de specialitate).

Totodată, pentru anul 2020 sunt programate 23 de teme de audit al performanței, care se vor desfășura la 93 de entități, 34 de teme de audit de conformitate aferente celor 518 misiuni ce vor viza 517 entități, precum și 63 de acțiuni de documentare.