Garda de Mediu cu ochii pe Caransebeș!

Primăria Caransebeș și Serviciul de Salubritate Transal Urbis sunt în vizorul Gărzii de Mediu după mai multe sesizări. S-au făcut verificări la ieșirea din municipiu spre Oțelu Roșu unde s-au găsit depozite necontrolate de deșeuri. S-a aplicat amendă și s-au impus măsuri stricte de remediere a situației.

Pentru gestionarea defectuoasă a deponeului pentru materiale inerte din spatele Societății Caromet, dar și pentru depozitele necontrolate de la fosta haldină de gunoi a orașului, Primăria Caransebeș este bună de plată.

Garda de Mediu Caraș-Severin a efectuat controale la fosta haldină de gunoi care între timp, conform normelor europene a fost închisă și ecologizată. Din păcate s-au găsit depozite necontrolate de deșeuri pentru care s-a aplicat o amendă Primăriei în valoare de 15.000 de lei. Reprezentanții UAT Caransebeș spun că societatea Transal a depozitat acele gunoaie pentru separare și a avut ca termen 31 decembrie 2019 să le ridice, însă pentru că nu are unde să le depoziteze au fost lăsate pe acea zonă. Ca măsură, pe lângă amendă Garda de Mediu a solicitat și ecologizarea întregii zone.

Vizat este și deponeul ce aparține Primăriei Caransebeș din spatele Caromet Caransebeș, care a fost atribuit printr-o Hotărâre de Consiliu Local Serviciului Public de Reabilitare și Întreținere Străzi. În urma verificărilor de către agenții de mediu s-a constat că zona a devenit un adevărat pericol, mai ales că periodic cartierul Pipirig era inundat de fum de la această haldină.

S-a interzis depozitarea de deșeuri până la aplicarea tuturor măsurilor impuse pentru UAT Caransebeș privind colectarea separată a deșeurilor”, ne-a declarat comisarul Elena Furdi, șeful Gărzii Naționale de Mediu Caraș-Severin.

Reprezentanții Primăriei spun că și aici, pe lângă deșeurile inerte, rezultate din materiale de construcții Transal Urbis a depozitat și toate coroanele uscate ridicate de pe raza Caransebeșului, iar oamenii certați cu legea și-au aruncat gunoaie, astfel că zona s-a aprins, focul arzând mocnit zile întregi, în timp ce cartierul Pipirig a fost invadat de fum.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Garda de Mediu, Caraș-Severin are în atenție permanent acest deponeu care ar fi trebuit să fie destinat numai resturilor rezultate din construcții, însă în ultimul timp s-a transformat în haldină de gunoi. Ca măsuri Primăria va trebui să pună pază, cu supraveghere video și să aprobe în Consiliul Local tarife pentru depozitarea deșeurilor rezultate din construcții de la cetățeni.

 

 

 

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/