Liberalii schimbă toată conducerea Consiliului Județean! Ca să tragă semnale de alarmă!

N-au avut nicio șansă în demersurile lor de a-i schimba pe vicepreședinții Popovici și Nedelcea, știu că nu au nici în ceea ce-l privește pe președintele Hurduzeu, dar insistă! Să se convingă toată lumea că județul e praf!

Social-democratul Silviu Hurduzeu a anticipat că liberalii îi pregătesc în detaliu debarcarea din fotoliul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, astfel că inițierea proiectului de hotărâre privind înlocuirea sa nu a reușit să-l surprindă. De ce s-ar impune schimbarea lui Hurduzeu ne-a explicat în câteva cuvinte liderul Grupului PNL din Consiliul Județean, Mircea Teodorescu: „Starea foarte proastă a drumurilor, problemele din domeniul turismului și multe altele. Va fi o motivare amplă”.

În mare parte, e vorba despre aceleași lucruri ce i-au fost imputate vicelui Flaviu Nedelcea. „Întreaga răspundere pentru situația dezastruoasă de la Aquacaraș aparține în întregime majorității PSD-PMP-UNPR din Consiliul Județean. Prin acest demers al nostru, noi am intenționat și chiar am reușit să tragem un puternic semnal de alarmă privitor la situația Aquacaraș. Nu înțelegem cum o societate care are monopol pe apă, are un preț foarte ridicat la apă și accesează fonduri europene foarte semnificative poate fi într-o asemenea situație de dificultate financiară. În opinia noastră, poate fi numai un management defectuos în cauză. Pentru acest motiv noi am solicitat demiterea domnului Nedelcea. Faptul că a căzut acest proiect face ca întreaga responsabilitate să aparțină de acum majorității PSD-PMP-UNPR. Noi nu observăm rezultatele bune de care vorbea președintele Hurduzeu și considerăm că e posibilă intrarea oricând în insolvență a Aquacaraș. În trei ani, majoritatea PSD-PMP avea timp să îndrepte lucrurile, nu poți să dai vina după atâta timp pe greaua moștenire”, a declarat același Teodorescu după ce Nedelcea s-a dovedit de neclintit.

Un alt liberal, Cristian Gâfu, a mers pe drumurile proaste din județ. „Nedelcea trebuia să prezinte soluții de dezvoltare a județului. Nu darea în administrarea primăriilor a unor drumuri județene! El trebuia să identifice pe întreg județul starea drumurilor și cum se pot repara. Nu ne-a prezentat nimic. Se pot face asocieri cu alte entități, nu am primit până azi nicio solicitare. La Aquacaraș am aflat din ziare că s-a schimbat conducerea pe sub masă, între nași, fini și ce o mai fi pe acolo. Nu am primit nicio informare. La Spitalul Județean se diminuează salariile, trebuia să știm și noi de ce. Vine din mediul privat, aici ori nu vrea, ori nu e lăsat!”, a spus Gâfu.

Pentru pesediști, demersurile liberalilor se dovedesc a fi, de fapt, mingi ridicate la fileu. În spatele plasei stă de fiecare dată Ioan Crina. Care lovește, nu glumă! „Domnul Gâfu e jurist de marcă, sunt convins că a verificat legalitatea acestui proiect. Legea spune clar pentru ce poate fi demis un vicepreședinte sau un președinte. E o acțiune strict politică, nu are nicio treabă cu administrația publică. La fel am gândit și data trecută. De data asta cred că demersul lor cade în derizoriu, nu are nicio treabă cu administrația. Sunt motive pe care le pot desființa în minutul 1. Aquacaraș a fost condusă de liberali, atunci s-au făcut datorii. Să-l învinovățești pe Nedelcea pentru calitatea lucrărilor la drumuri e cel puțin hilar!”, a afirmat Crina în plenul Consiliului Județean.

Ionuț Popovici, vicele PMP al administrației județene, a taxat la rândul său demersurile sortite eșecului făcute de consilierii PNL: „Cetățenii s-au săturat de această politică de carton, care nu e în interesul județului Caraș-Severin. La mine, liberalii nu au venit în trei ani cu un proiect, iar asta îmi ridică foarte multe semne de întrebare. Să avem puțină decență în Consiliul Județean, dacă ne măsurăm politic, să o facem în 2020! Există cineva care gândește pentru ei, nu toți liberalii ar vrea să facă asta!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/