Liberalii s-au abținut de la vot! Rezultatul: Primăria Caransebeș plătește 400 de lei pe zi penalități

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

După ce un cetățean din Caransebeș a executat silit Primăria Caransebeș pentru valoarea unui teren expropriat, a fost cerut votul consilierilor locali pentru a fi achitată suma, însă din cei 19 consilieri locali liberalii s-au abținut de la vot.

Situația imposibilă, în care se află Primăria Caransebeș privind acest teren de 3781 de m.p., cetățeanul fiind nemulțumit de valoarea de expropriere, a mai fost o dată adusă în Consiliul Local. Liberalii au fost întrebați de city managerul Florin Bogdea care este motiv, astfel că aceștia nu au răspuns nimic, fiind completați de către consilierul PSD Valentin Dascălu că habar nu au de ce votat.

În momentul de față noi suntem executați silit, s-a mers prea departe cu această procedură de despăgubire care a ajuns și în comisia de soluționare a Consiliului Județean, stabilindu-se un preț de 22 euro pe metrul pătrat. Executare silită înseamnă că pierdem 400 de lei în fiecare zi, din banii primăriei, bani care sunt ai cetățenilor până la urmă. Cu cât așteptăm mai mult plătim mai mult la această persoană. Suma totală ar fi 400.000 de lei, la care deja se adaugă penalități de 70.000 de lei din luna noiembrie până acum, de când se tărăgănează această problemă. N-a trecut proiectul! ce facem acum veniți cu o soluție domnilor consilieri liberali! mai așteptăm câte luni ca să-i plătim banii acelei persoane, pentru că ziua trece banul curge. Spuneți-ne ce să facem noi administrația în cazul acesta, măcar motivați-vă votul: Noi în urma raportului de evaluare nu am fost de acord și ne-a obligat legea să ne adresăm comisiei județene de soluționare, care a venit cu soluția de 22 de euro și veniți dumneavoastră acum și spuneți NU! De ce ? probabil că e vreun interes în spatele terenului acesta că și așa ne-am dus cu el prea departe, trebuia demult despăgubit acest om”, a spus city managerul Florin Bogdea.

Dacă facem un calcul simplu cu penalitățile care curg în continuare, de fapt terenul va fi achitat la valoarea de 25 de euro pe m.p. și nu de 22 de euro stabilit de comisia județeană.

Președintele interimar PNL Caransebeș Andrei Ungur a intervenit în ședință și a menționat că dacă cineva avea un interes era PSD că acest litigiu a început în 2018 când la cârma Consiliului Județean era social democratul Silviu Hurduzeu.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Terenul a fost declarat de utilitate publică în 2018. Noi nu avem niciun interes, doar că a fost un proiect de hotărâre care a venit peste ordinea de zi, iar informațiile de la mapă lipseau în totalitate și anume documentele despre care se face referire în raportul de specialitate, mai mult nu a fost niciun raport de evaluare introdus în mapă, care să ne arate prețul de la care s-a pornit negocierea. Dacă e să ne luăm după legea 33 din 1994 privind exproprierea pe cauza de utilitate publică în cazul în care ambele părți nu convin asupra unui preț Instanța trebuie să hotărască un preț de expropriere în urma unei expertize”, ne-a declarat Andrei Ungur, președintele interimar PNL Caransebeș.

În replică Bogdea a răbufnit și l-a întrebat pe Ungur cum poate să gândească politic o situație administrativă din care Primăria Caransebeș pierde bani de la buget, pentru că până se va relua procedura vor mai trece 50-60 de zile.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/