Liberalii n-au găsit primar pentru Caransebeș! Criză de cadre în PNL Caraș-Severin?!

Consilierul local Andra Pleșa, viceprimarul Marius Isac și consilierul județean Dumitru Rujan sunt incluși într-un nou sondaj care să-i ajute pe liberali să-și desemneze candidatul la Primăria Caransebeș. Prima măsurătoare a încrederii de care se bucură aceștia în rândurile gugulanilor a arătat că niciunul nu are vreo șansă să fie primar! Nu în 2020!

PNL Caraș-Severin pare să ducă o lipsă acută de cadre, de oameni de valoare și cu priză la electorat. Cel puțin așa stau lucrurile în preajma alegerilor. În 2016, spre exemplu, Marcel Vela a căutat în zadar în primele linii ale partidului. E adevărat, PNL a câștigat cinci primării de oraș din opt, dar cu oameni din afara partidului sau cu membri care nu fuseseră în prim-plan. Adrian Torma, Felix Borcean, Adrian Dacica, Nelu Popa sau Cristian Miclău sunt doar cele mai elocvente exemple în acest sens. Cam la fel stau lucrurile și înaintea alegerilor locale de anul acesta. La Consiliul Județean, spre exemplu, Vela l-a inventat pe Romeo Dunca, om de afaceri cu cerneală încă neuscată pe carnetul de liberal. Asta în condițiile în care în prima linie a partidului sunt mai tot timpul Jaro Marșalic, Dan Stan, Ovidiu Rădoi sau Viorel Bașag. La Caransebeș e și mai complicat. Și asta pentru că nici din afara partidului nu a fost identificat omul care să câștige Primăria sub sigla PNL. Cel puțin nu până acum.

„Momentan nu avem niciun candidat”, recunoaște vicepreședintele PNL Caraș-Severin, Adrian Dacica. „În cel mai scurt timp vom anunța candidatul nostru la Caransebeș. Se face un alt sondaj, așteptăm rezultatele sondajului. Este al doilea care se face la Caransebeș. S-a făcut unul în toamnă și acum se face înainte de alegeri pentru că vrem să vedem care dintre posibilii candidați au câștigat notorietate și vrem să vedem care este cel mai bun candidat în momentul de față. E firesc”.

Referitor la primul sondaj, ale cărui cifre nu sunt deloc îmbucurătoare pentru liberali, Dacica vede partea plină a paharului: „Dacă își unesc toți forțele, unul dintre ei are șanse să câștige Primăria Caransebeș. Este important ca toți cei din echipa Partidului Național Liberal să-și unească forțele. Există un echilibru în acest sondaj, de aceea am repetat și sondajul și sperăm să existe o departajare”.