Liberalii din Timiș încă mai speră la poziții în ministere. Deocamdată, nimic concret nu se arată la orizont

alin nica

PNL Timiș încă mai așteaptă „întregirea tabloului”, după pierderea funcției de prefect al județului, la finalul anului trecut. La acea dată, președintele liberalilor timișeni afirma că și-ar fi dorit această poziție, însă nominalizarea făcută de PSD pentru instituția prefectului ar fi fost doar o parte dintr-un tablou mai amplu. Nici până astăzi, liberalii nu au primit, la schimb, vreo funcție de reprezentare la nivel național. 

Pentru întregirea tabloului, ne reîntoarcem în 2020, când liberalii din Timiș își stabileau ca țintă creșterea influenței la București. Ulterior, alianța dintre PNL și USR la nivel național s-a rupt, iar posturile s-au reașezat. La sfârșitul anului trecut, Alin Nica vorbea de poziții pe care PNL Timiș le-ar fi negociat la nivelul coaliției de guvernare, după ce în Timiș PSD a impus prefectul, în persoana lui Mihai Ritivoiu.

„Faptul că nu am obținut prefect va fi o monedă de schimb pentru o poziție mult mai importantă la București prin care să concretizăm proiectele Timișului. Și sper ca atunci când voi dezvălui tabloul de ansamblu să se concretizeze ceea ce noi am solicitat în cadrul acestor negocieri din coaliția de guvernare.”, a explicat, la acea dată, Alin Nica.

La aproape patru luni după, situația a rămas neschimbată. PNL Timiș a păstrat funcția de secretar general adjunct al Guvernului în persoana lui Bogdan Ghelbere.

„Discutăm ca filiala noastră să își întărească poziția la nivel central și suntem în permanentă legătură cu colegii noștri de la București pentru a vedea care sunt acele variante în care noi am putea să propunem oameni de calitate în conducerea unor ministere. Bogdan Ghelbere rămâne pe poziții, nu va fi schimbat.”, a declarat, de această dată, Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Asul din mânecă al lui Alin Nica, după ce PNL Timiș a pierdut postul de prefect în fața aliaților de la PSD

banner 970 x 250