Liberalii din Consiliul Local au decis: „Plimbătorii de hârtii din Primăria Reșița trebuie să plece acasă!”

Tăierile de salarii și concedierile din Primăria Reșița au fost din nou subiect de dispută în ședința de Consiliu Local derulată astăzi. S-a revenit asupra procentului cu care să fie diminuate salariile angajaților, însă pesediștii nici nu vor să audă, cu atât mai mult cu cât, spun ei, ar urma să fie și concediate câteva zeci de persoane. „Plimbătorii de hârtii vor trebui să ne lase!”, a fost replica liberalului Hadrian Popescu. 

Nemulțumirile și chiar protestele organizate de Sindicatul salariaților din Primăria Reșița au dus la modificarea proiectului de hotărâre prin care s-a decis reducerea salariilor cu 10%. Liberalii au venit, în ședința de astăzi, cu propunerea ca tăierea să fie de doar 5%, însă nici asta nu i-a convins pe social-democrați, care nu au votat în niciun fel proiectul.

„Noi nu am votat acel proiect. Astăzi s-a revenit asupra acelui proiect și procentul a scăzut de la 10 la 5%, plus se dorește reducerea de personal din cadrul Primăriei cu aproximativ 60 de persoane. Nu am fost de acord nici de data aceasta. Așa cum am mai spus, nu sunt de acord cu reducerea salariilor angajaților din Primărie nici măcar cu un procent. Mai mult, consider că s-a făcut o eroare foarte mare, ca să nu folosesc termeni mai duri, prin faptul că salariații Primăriei nu au primit în luna februarie norma de hrană, conform Hotărârii de Guvern 114/2018. Se fac eforturi ca aceasta să fie plătită, dar din 1 aprilie, ceea ce, din punctul meu de vedere, este ilegal!”, a subliniat liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo.

De cealaltă parte, reprezentanții de dreapta, prin vocea liderului liberal Hadrian Popescu, spun că reducerea salariilor se impune pentru a nu scădea fondurile alocate investițiilor. „Am votat reducerea cu doar 5% a salariului din Primăria Reșița. Dacă acest proiect nu ar fi trecut astăzi, salariile ar fi fost scăzute cu 10%. Fiecare cu părerea lui, dar nimănui nu-i place să diminueze salariile sau să dea oameni afară. Aceste lucruri le-am făcut din cauza penuriei bugetare în care ne-a adus Guvernul PSD al doamnei Dăncilă. Am pierdut anul trecut la venituri cam 3 milioane de euro, anul acesta se preconizează o pierdere de 1,6 milioane și singurele posibilități pe care le-am avut au fost aceste reduceri de salarii și de personal pentru a continua să nu tăiem din investițiile derulate în municipiul Reșița”.

În plus, spune Popescu, pesediștilor le pasă doar de salariile celor din Primăria Reșița. „La Spitalul Județean n-am văzut niciun pesedist să se dea de ceasul morții că angajații de acolo au ieșit în stradă că li s-au diminuat sporurile”.

1000x200 dacus 02

În ciuda tăierilor de salarii și a concedierilor despre care se vorbește acum, sunt cunoscute zecile de angajări făcute, în ultimii doi ani, la Primăria Reșița. Un paradox, după părerea lui Mirel Sabo. „Cum să fim de acord cu reduceri de personal când nu s-au oprit angajările?! În 2017 s-au făcut 87 de angajări!”.

„… și vom mai face pe zonele deficitare. E ca la spital: dacă îți trebuie un chirurg, nu poți să aduci o femeie de serviciu. Plimbătorii de hârtii, cu părere de rău, vor trebui să ne lase”, a fost replica scurtă a liderului liberal Hadrian Popescu.

Chiar dacă pesediștii nu au participat la vot, proiectul de hotărâre a întrunit majoritatea de voturi, ceea ce înseamnă că, începând din 1 aprilie, angajații Primăriei Reșița vor primi salarii diminuate cu 5%. Rămâne de văzut cine sunt plimbătorii de hârtii care vor rămâne acasă.

CITEȘTE ȘI: „Cură de slăbire” la Primăria Reșița! Salarii reduse și concedieri în administrația locală, totul pentru binele orașului! [VIDEO]

publicitate si promovare online banner maxagro