Liberalii controlează sutele de milioane de euro de la Aquacaraș. Nu și după legea lui Hurduzeu!

PSD și PNL își dispută șefia societății care derulează cele mai importante investiții în infrastructura din Caraș-Severin.

Legea schimbă profund situaţia la Aquacaraș, după ce Consiliul Judeţean Caraş-Severin a decis să înlocuiască membrii Consiliului de Administraţie al societății, procedură deja iniţiată de forul judeţean. Interesant este că, potrivit modificărilor legale, ADI Acvabanat devine autoritate tutelară a SC Aquacaraş SA. Asta înseamnă că procedura de numire a membrilor CA, aflată în desfăşurare la iniţiativa Consiliului Judeţean, se va opri. Potrivit art. 27 (3) din noua formă a legii, doar ADI Acvabanat are dreptul să facă aceste numiri.

Situaţia a fost astfel prezentată de către consilierul judeţean Daniel Surdu, director în cadrul ADI. Acesta a atras atenţia consilierilor judeţeni că nu mai au suport legal pentru numirea membrilor în Consiliul de Administraţie al SC Aquacaraş SA.

Modificarea legislativă înseamnă practic un transfer al controlului asupra Aquacaraș dinspre PSD spre PNL. Și asta pentru că ADI Acvabanat înseamnă, de fapt, primăriile oraşelor din Caraş-Severin. Cinci dintre acestea sunt conduse de primari liberali, ceea ce înseamnă majoritate liberală în ADI Acvabanat. Liberalii devin astfel cei care pot coordona managerial compania de apă şi canal din judeţ.

Președintele Consiliului Județean, social-democratul Silviu Hurduzeu, este, însă, de altă părere, atâta timp cât procedura pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Administrație a fost deja demarată de către administrația județeană. „Au apărut între timp normele de aplicare a legii, aşa că şi procedura noastră a avut de aşteptat. În acest moment, scrisoarea de aşteptare care a fost redactată de autoritatea tutelară a fost transmisă către toate primăriile, ele fiind acţionari minoritari în CA al Aquacaraş pentru a face observaţii pe care evident că le vom prelua”, a declarat, imediat după şedinţa de astăzi a Consiliului Județean preşedintele Hurduzeu, semn că ar prefera ca noua conducere a operatorului de apă și canal să rămână în sarcina forului județean.

Daniel Surdu, director ADI și consilier județean PNL, insistă că este timpul ca membrii CA să fie reprezentanţii primăriilor, tocmai pentru că sunt acuze grave privind derularea lucrărilor pe fondurile europene şi astfel ar putea avea contact direct cu societatea Aquacaraș.