Liber la începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii istorice care adăpostește fosta școală de arte și meserii din Timișoara

Încă o clădire istorică din centrul Timișoarei va fi restaurată. Primăria a semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și reabilitare a Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, aflat în Piața Huniade.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a semnat la sfârșitul acestei săptămâni ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție a reabilitării clădirii istorice în care-și desfășoară activitatea Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu. Este vorba de fosta școală de arte și meserii din Timișoara, aflată în Piața Huniade, chiar în centrul orașului, și construită în anul 1900.

Lucrările, în valoare de 18 milioane de lei, la care se adaugă TVA, vor fi realizate cu bani europeni în cel mult 21 de luni, din care trei luni reprezintă proiectarea, iar 18 luni execuția. În urma licitației, contractul a fost câștigat de un consorțiu de firme format din Constructim (lider) – Extra-Prompt, Atelierul Arhitext, care vor lucra cu subcontractanții CBM Elpro Instal, Prodao-Ing și Biconect.

leader board 728 x 90 px

Copiii Timișoarei merită să învețe în școli decente, iar fondurile europene sunt o șansă pentru a reabilita și dota cât mai multe unități de învățământ din oraș. Infrastructura educațională merită toată atenția noastră, după ani în care multe grădinițe, școli și licee au fost lăsate în paragină. Avem deja lucrări începute la mai multe școli din oraș, avem bani prevăzuți în buget și vom depune în continuare proiecte pentru a atrage finanțări nerambursabile atât pentru refacerea, cât și pentru extinderea rețelei educaționale din Timișoara”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, în cadrul proiectului vor fi achiziţionate echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare.