Caransebeșenii sunt invitați la film, și nu orice film, ci pelicule notabile, istorice, din cinematografia românească, dar și filme oferite de Cinema Luna prin compania care le promovează în rândul gugulanilor. De această dată, filmele se pot urmări gratis, în aer liber, pe parcursul unei săptămâni, în Parcul General Ioan Dragalina.
Festivalul de Film este la a II-a ediție și se va desfășura în perioada 30 iulie – 5 august 2018. În fiecare zi, de la ora 21.00, se poate urmări câte o proiecție cinematografică: în prima zi, luni, 30 iulie, va rula „Cuibul de viespi”, o producție din 1987, comedie în regia lui Horia Popescu, avându-i în rolurile principale pe actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Tamara Buciuceanu Botez și Coca Andronescu; marți, 31 iulie, se va difuza filmul „Felix și Otilia“, după romanul „Enigma Otiliei” de George Călinescu; miercuri, 1 august, va rula filmul „Carol I – un destin pentru România”, un film istoric din 1977, avându-l în rolul principal pe Sergiu Nicolaescu; joi, 2 august, va rula „Filantropica”, o producție de referință a lui Nae Caranfil, avându-i în rolurile principale pe Mircea Diaconu, Mara Nicolescu și Gheorghe Dinică; ziua de vineri, 3 august, este rezervată filmului de animație „Despicable me – 3“; sâmbătă, 4 august, se va difuza filmul „Crima din Orient Express”, un film nou, bazat pe cel mai bine vândut roman polițist al Agathei Christie; iar ziua de duminică, 5 august, va rula un alt film foarte bine primit în rândul tinerilor „Thor: Ragnarok”.
Ca un bonus pentru iubitorii filmului, miercuri, în 1 august, la Cinema Luna, de la ora 11.00, se va difuza filmul „Când pământul vorbește”, un film documentar realizat anul trecut, o încercare de reconstituire a istoriei țării noastre, pornind de la cele mai vechi dovezi materiale de existență a unei culturi, a unei civilizații, în această zonă geografică, până în ziua de azi.
În cadrul festivalului, Casa de Cultură George Suru va organiza un simpozion susținut de regizorul Ioan Cărmăzan, directorul artistic al festivalului, sâmbătă, de la ora 17.00. Tema simpozionului este „100 de ani de cinematografie românească”, în anul centenarului.
Pe tot parcursul festivalului intrarea este liberă. În organizarea evenimentului se va implica, alături de Primăria și Casa de Cultură, și Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România.