Încă o „bretea“ legată la centura Caransebeşului? „Ar fi un debușeu important pentru circulația rutieră din Pipirig“

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a revenit de la București cu promisiunea că autoritățile centrale vor lua în calcul varianta conexiunii unei străzi importante din Caransebeș cu centura municipiului.

Deși strada Ștefan Jianu a fost asfaltată de ani buni, ea nu a putut fi legată de șoseaua de centură din cauză că ar mai fi trebuit realizată o mică punte de legătură între stradă și centură peste canalul pluvial, dar și pentru că ar fi trebuit primite avizele de la Compania Națională de Drumuri. Și asta pentru că această bretea spre oraș, în zona Pipirig, nu a fost cuprinsă de la bun început în proiect. Menționăm că strada Ștefan Jianu a fost asfaltată în baza unui proiect de amenajare de drumuri agricole, în mandatul primarului Marcel Vela.

„Am pus pe masa comisiei de avizare un proiect de deschidere a prelungirii străzii Ștefan Jianu în centură, pentru că am considerat că este un debușeu important pentru circulația rutieră în special din Pipirig, cel mai mare cartier din municipiul Caransebeș, deținând circa o treime din populația orașului” – primarul Felix Borcean

Cu toate motivele serioase pe care le-a prezentat primarul Felix Borcean, comisia de avizare a rămas în pronunțare, pentru că există argumente pro și contra acestei deschideri.

„Unul dintre argumentele contra ar fi că această stradă ar fi în plus față de celelalte înțepături în centură și ar obstrucționa circulația rapidă de pe centură. Pe de altă parte, noi am insistat cu acest lucru pentru că am obținut și avizul de principiu al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, am prezentat documentația completă, foarte bine pusă la punct, și poate printr-o intervenție în Planul Urbanistic General, la care lucrăm în prezent, să lăsăm o portiță deschisă pentru acest proiect, dacă primim avizul. Eu chiar aș renunța la o altă deschidere care există deja, stradă pietruită la câteva sute de metri de la ieșirea din Ștefan Jianu. Acolo nimeni nu obstrucționează circulația, se circulă fără să îngreuneze traficul pe centură, așa cred că se poate întâmpla și cu această stradă”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.