Letiția Aman desființează „Dinastia Ișfan” din Primăria Zorlențu Mare! „Se comportă ca niște Dumnezei locali!”

letitia aman

Liderul AUR Caraș-Severin demască baronii locali și dinastiile care au pus stăpânire pe mai multe primării din Banatul Montan.

Letiția Aman a vorbit pentru expressdebanat.ro despre oameni păgubiți tocmai de cei pe care i-au ales, de baroni locali și familii care-și transmit din generație în generație fotoliul de edil-șef. Despre reguli proprii, care nu au nimic în comun cu legea administrației publice locale, cu Codul Penal sau cu jurământul depus cu mâna pe Biblie la momentul învestirii în funcția publică, adică în slujba cetățeanului. „Omul politic se percepe ca un atotputernic, un fel de Alfa și Omega. Baronii locali există acum în special la sate. Acolo unde oamenii se plâng că li s-a luat pășunea, că li s-au luat pământurile, unde nu li se dă voie să taie în pădurea lor și unde sunt amenințați de către primar. Când se întâmplă astfel de lucruri e normal să vorbim de baroni locali. Se comportă ca niște Dumnezei locali!”, a acuzat liderul AUR în Caraș-Severin.

Cerându-i-se să nominalizeze, să exemplifice unde a întâlnit astfel de situații în Caraș-Severin, Letiția Aman a spus: „Avem și dinastii. Tata e fost primar, acum e fiul. Sunt lucruri care nu sunt în regulă. De exemplu, la Zorlențu Mare. Nici acum nu e clar ce a fost cu alegerile alea. Toată lumea e nemulțumită, e nefericită, că oamenii nu l-au ales, au venit autocare, au fost aduși votanți. La învestire a fost nevoie de jandarmi. Dacă era un ales local iubit de populația de acolo, de ce ar fi fost nevoie de Jandarmerie?! Înseamnă că ceva nu e în regulă acolo! Planează dubii!”