Legea pensiilor, respinsă! „A fost un teatru politic marca PSD!”

Senatorul PNL Alina Gorghiu comentează respingerea Legii pensiilor din cadrul programului de guvernare PSD, susținând faptul că acest fapt demonstrează în mod real interesul minim al social-democraților pentru programul lor de guvernare, totul fiind „un mare fâs”.

Partidul Social Democrat nu este fidel propriului program de guvernare, respingând în plenul Senatului Legea pensiilor, o lege esențială.

Noi am explicat de ce nu suntem pentru această lege. Argumentele noastre au ținut inclusiv de situația fiscal-bugetară, după ce zilele trecute, Comisia Europeană a comunicat public că noua lege ar pune în pericol sustenabilitatea finanțelor publice. Un alt motiv pe care Partidul Național Liberal l-a invocat a fost acela că, prin această lege, se măresc în mod flagrant inegalitățile dintre pensionari, pentru că pensiile speciale, așa cum știți, foarte multe la număr, rămân foarte mari”, spune Alina Gorghiu.

Această abandonare a sectorului pensionar demonstrează lipsa totală de interes a membrilor PSD pentru programul de guvernare, pe care la momentul actual, „nu îi interesează altceva decât povestea cu alegerile din partid”, continuă Gorghiu.

În același context, a fost respinsă și legea cu privire la pensiile speciale, renunțarea la pensiile speciale reprezentând unul dintre obiectivele centrale a guvernării viitoare a liberalilor: „Vom insista în această lege la Camera Deputaților și, așa cum a anunțat conducerea partidului, va fi una dintre prioritățile viitoarei guvernări PNL. România nu-și mai permite să plătească pensii speciale atâta vreme cât unii contribuie și muncesc și contribuie pe baza muncii prestate și primesc apoi pensii pe criteriul contributivității, în vreme ce foarte multe alte categorii socio-profesionale din România beneficiază, după ieșirea din activitate și de pensie de serviciu, și de pensie pe criteriul contributivității, și de pensie specială”, declară Alina Gorghiu.

De asemenea, Gorghiu mai afirmă faptul că, în mod sigur, PSD nu va reuși să adopte această lege, considerată ca fiind prioritară, reprezentând din nou „o minciună” în lista acestora.

1000x100 (5)